Saturday, January 24, 2009

Skype

Teknologi baru..

Pernah dengar tak skype?
Pernah tak guna skype?
Sebenarnya saya yang tak savvy sangat..
Saya baru tahu pasal skype..

Sebenarnya kita boleh bersembang melalui internet dengan orang lain tak payah bayar line telefon. Caranya guna yahoo mesenger tapi kadang-kadang tak dapat.. Cara satu lagi adalah kita guna skype.



Mula-mula kita pergi ke http://www.google.com/, tekan skype. bila keluar skype, download skype tu.. Pastu kawan kita tu pun kena download skype jugak. Bila dua-dua dah ada skype, kita boleh call, dan boleh jugak sembang suara saja, boleh jugak tekan untuk tengok gambar orang kita tengah bersembang tu..

Kita boleh sembang dengan skype dengan orang sebelah bilik, boleh jugak dengan sebelah rumah. Boleh jugak dengan sebelah taman, kampung, dan buleh jugak dari lain negeri dan negara.. Janji orang tu guna internet ler..



Contohnya Aisyah skype dengan Abah..
Walaupun di mana Abah..
Di sebelah bilik je...
Macam kat bawah ni ler keluar gambar Abah..




Aisyah pun dah skype dgn Aliya..
Jadi bagi yang belum pakai skype.. cubaler buat..
Terutama adik beradik saya dan kawan-kawan kat Mesia..
Download ler skype, nanti boleh kita bersembang..
Teknologi ni ... canggih sungguh!