Sunday, January 11, 2009

Niza dan Kereta

<>
Niza Balik Mesia..

Kemarin, saya dan Ina tolong Niza angkat barang dari rumahnya ke rumah Pak Tam. Niza akan balik setahun untuk collect data dan akan balik ke sini pada Mac 2010. Insya Allah. ..Barang-barangnya dengan sicomel Qistina boleh tahan jugak banyaknya.. especially barang yang kecik-kecik.. toys pun banyak.. Ada barang yang ditumpangkan kat rumah Pak Tam dan ada yang Niza kasi pada kita orang.

Nak angkat barang-barangnya dari tingkat tiga turun ke kereta agak mencabar jugak... hehe..

Sambil angkat turun tu saya teringat cite yang Aisyah tengok tajuknya Princess Pauper dan saya pun cite ler kisah tu pada Ina. Dalam cite tu Princess Analesse ada seekor kucing, kucing betina, comel sangat namanya Sarafena. Dalam cite tu cakapnya pun macam girl yang manja-manja. Bila Princess Analesse kena captured by Premanjre, kucing ni kena terjun dari bangunan tinggi sebab nak selamatnya Princess sehingga dia jatuh atas lumpur dan menjerit..'Ohhh dirt on my palm!'' Sebelum tu dia kata before dia terjun..'Oww.. A girl've got to do what a girl've got to do...'.. hehe..

Cite kucing ni tak berkait pun... hehe.. Cuma nak cite betapa benda berat dan lasak pun kalau kena buat, pompuan pun kena lah buat dan insya Allah berjaya.. hehe.. (betul ker analogy saya ni? hehe...)

Akhirnya kami semua sampai ke rumah Pak Tam selepas berhempas pulas menyusun barang-barang bagi muat dalam dua buah kereta. Ina yang terer bab susun-susun ni... Kejap kata, 'Kak, tukar beg besar kat booth.. tukar balik, letak kotak pulak.. cuba letak baju kat kaki.. alih ni pulak.. ok ok...' hehe.. terer ler Na... Canggis!

Selepas hantar barang pada petang Jumaat, Niza dan anaknya Qis umur 1 tahun tidur di rumah kami sebab flightnya Sabtu malam. Malam tu Aliya, Uwais dan Babahnya Ibrahim datang ke rumah kami makan malam bersama-sama dan apa lagi ..
Semua kanak-kanak tu bermain sakan.. Malam tu, Aisyah dengan Qis asyik bermain sampai tidur jam 1.30 malam..
____________

Sabtu Malam, Niza dan Qis akan balik ke Mesia naik Air Asia. Jam 10.30 malam, Ina drive, kami ikut naik kete Ina ke airport. Saya tolong Niza tolak barang dan Aisyah tolong tolak pram Qis. Selepas beratur dan barang-barang dah masuk, barulah kami balik semua.


Sepeninggalannya setahun, kereta hijau comelnya diamanahkan pada saya untuk jaga, guna dan repairlah mana-mana yang patut. Saya cuma bayar road tax saja.Terima kasih pada Niza kerana bagi kami pakai ketenya.. Insya Allah kita akan jaga dengan baik kete tersebut...

Semoga Niza berjaya mendapatkan data seperti dikehendakinya dan Alhamdulillah juga, sebab selepas hari ni, kita orang dapat guna kete walaupun belum beli lagi..
p/s

Kete tu kemek sebelah kiri, nanti kita pergi ketuk bagi cantik..
Panjanglah kaki kita lepas ni kan Aisyah .. hehe...