Thursday, January 15, 2009

Kisah Ceria

Ceria

Masa saya balik dari pejabat di faculti tadi dalam jam 5.45 pm waktu Melbourne, saya jalan kaki melepasi tempat parking kereta. Kereta tak banyak tetiba saya ternampak sesuatu...

Hati saya rasa sangat gembira..
Apa yang saya nampak tu??

Saya nampak kereta KEMBARA di AUSTRALIA.. saya rasa sangat berbunga hati saya sebab dalam ribu-ribu kereta, ada yang pakai kete Mesia.. seronoknya..

Saya terus ambik gambar menggunakan tepon NOKIA saya..
Walau beribu batu, kereta Mesia rupanya ada kat sini..
Saya rasa bangga sangat...



Inilah kete KEMBARA tu..
Sapa yang punya yer.. saya rasa nak tanya jer tuan dia..Tadi saya plan nak tunggu jer nak tengok sapa yang bawak.. Pastu rasa nak gi tanya dia soalan.."How do you find our Mesian car? Why do you buy this car instead of Ford or Toyota..Do you think that Mesian car has a great potential here...'
Boleh ker tanya camtu... hehe...


Ini pula adalah mesej motivasi yang saya tampal di dinding rumah saya. Saya beli ni kat Petronas Station Seksyen 6 Shah Alam sebelum saya datang..
Tiap-tiap hari saya akan baca dan merenung dalam diri... memberi semangat kepada diri saya sendiri bahawa.. 'Aku boleh! Mesia boleh!.. Gambar motivasi macam ni sangat bagus, ia boleh membina semangat dalaman kita.. Pergiler beli kat Petronas yer..


Sapa yang comel ni? Adoii comelnya dia..
Umi baru lepas syampukan rambut dia, pastu pakai baju tuala yang Cik Na kirimkan tu..
ceria sakan dia..



Aisyah ni sekarang berada dalam bilik study Umi..
Inilah bilik study Umi.. bersepah-sepah sikit ler..