Wednesday, November 16, 2011

Happy Birthday Aisyah

Aisyah is 10th...


Aisyah my beloved buah hati sudah mencapai umur 10 tahun,.
Birthdaynya sepecial tahun ini, iaitu
111111...cantikkan...

11 November 2001 sehingga ke 11 November 2011, Aisyah sudah menjadi 10 tahun..
cepatnya masa berlalu, Aisyah sudah menjadi seorang anak dara yang semakin besar..

'Umi... I don't want to be baligh lagi ..
boleh tak Aisyah nak doa ..
Ya Allah... janganlah bagi Aisyah baligh lagi, Aisyah nak jadi kanak-kanak lagi..
biarlah Aisyah baligh when I reach 14 years old..ameen..'

ameen....

Kali ni saya tak buat kek dah, sebab Aisyah dah buat pre birthday celebration hari tu.. 22 Oct..
boleh ker buat pre celebration? hehe.. entah ler.. jamuan ke tak sebenarnya tak penting mana.. saya saja nak meraikan Aisyah.. sebagai menunjukkan kecintaan dan kesyukuran pada ALlah atas kurniaan terbesar ini..

Aisyah nak buat sleepover sebelum Hana kawannya balik Mesia hari tu. Hana balik 26 Oct, so kita orang pun buatlah 22hb Oct.. jadi masa tu arwah Pak Tam pun masih ada, dan malam tu 22 Oct tu Aisyah dah potong kek, dah dapat hadiah dari kawan2nya.. dan rumah kami malam tu ramai tetamu datang, sebab kita buat siket makan2, meraikan Aisyah seklai dgn meraikan kawan2 yang nak balik for good ke Mesia sebab dah habis belajar di Melbourne..


Semoga Aisyah menjadi anak yang solehah sepanjang masa.. ameen..

Tuesday, November 1, 2011

Dateline- Kelab Isteri Taat

Dateline..

Kemarin saya menonton TV -Dateline- dalam tu menceritakan mengenai wawancara reporter Dateline dengan Ketua, Setiausaha dan ahli serta 4 orang isteri ahli Arqam yang mempromote Kelab Isteri Taat.

Saya terganggu menontonnya..
Kepala saya sakit dengan perkembangan sebegini..

Mereka menjadi fitnah yang memburukkan nama baik Islam,
Seks Islam, kawin 4 sebagai 'Should', bersetubuh dengan keempat-empat  isteri dalam satu masa, memuja Asyari sejauh ini... Membuat pentomin kesenian Islam atas tema Seks Islam.
Mereka mendeklemasi sajak,
'Seks Islam sangat hebat,
lagi hebat dari Yahudi yang haram,
Seks Islam sangat hebat
dalam rumah orang Islam..

Sakitnya kepala saya...
Dalam keadaan Islam dihina oleh bukan Islam,
Mereka menabur minyak memburukkan nama baik Islam..


-------------

Saya teringin untuk menulis artikel dalam Berita Harian mengennai Kelab ini, tapi masa tak ada..

Subhanallah...
Pada saya.. mereka  telah jauh tersasar..jauh dan semakin jauh....



Wallahu'alam..