Monday, January 5, 2009

Perjalanan Aisyah

Aisyah nak cerita ni..

1- Sekarang Aisyah cuti sekolah sampai 2 Februari 2009. Boring betul duduk rumah saja sebab Umi lupa nak daftarkan Aisyah dalam program semasa cuti sekolah. Jadi Aisyah ikut Umi pergi opis Umi. Pagi ni 5 Jan, Bangun pagi jer terus ikut Umi, balik ke rumah jam 5.20 petang. Lama betol sampai Aisyah rasa boring duduk opis Umi. Umi pesan jangan bising, jangan berjalan-jalan di pejabat Umi sebab takut orang putih yang jadi Supervisor umi dan lecturer lain-lain tu marah..

Aisyah cuma duduk dalam bilik, guna komputer Umi saja..


2- Hari ni paling best sebab kotak yang Cik Na hantar tu Aisyah dah terima tadi, kelakar sangat sebab kotaknya pecah habis.

Alhamdulillah ada alamat sampai jugak ke rumah kita. Dalam tu ada baju tuala Aisyah.. Seronok betol Aisyah dapat baju tu, sebab bila sejuk boleh pakai baju tu.. Umi yang paling seronok sebab dalm kotak tu ada macam-macam buku Umi, ada buku law, buka agama dan buku untuk Umi baca nak buat PhD..

Banyaknya buku-buku Umi, ada buku Arab, ada buku Law, ada Kamus DBP, ada Buku Huffaz untuk Aisyah hafal Quran.. Thank you yer Cik Na..


Pastu ada buku cerita Aisyah, tajuk dia 'Detik 12 Malam'.. Aisyah belum baca lagi.

Yang paling Aisyah suka adalah dalam tu ada Quran Aisyah. Masa datang hari tu, Umi tertinggal Quran besar Aisyah, jadi kat sini Umi ajar Aisyah guna Quran yang kecik jer, Aisyah selalu tak nampak tulisan dia. Jadi mulai esok, bolehlah Aisyah belajar guna Quran besar.

Inilah Quran Aisyah.. Sekarang Aisyah baca Surah Al-Baqarah.. Yang atas tu Quran Umi

Umi kata mulai hari Khamis ni, Umi nak ajar beberapa orang kanak-kanak baca Quran, mula kol 6 habis kol 7 malam. Budak-budak yang dah confirm nak belajar dengan Umi adalah Aliya dan Aisyah.. hehe.. Lagi satu Arash pun sama.

3- Dalam kotak tu jugak ada rempah-rempah makanan. Umi punya lah suka sebab ada rempah Brahim ayam kurma, ayam masak merah, masak lemak, ada rempah nasi goreng kampung, ada rempah daging masak black pepper... ooo suka ler Umi tu..

Banyaknye rempah ratus... hehe..
Thank you Cik Zan tolong belikan hari tu.. Tapi mana sup bunjut? hehe..

Lepas tu Umi terus masak ayam kurma guna rempah Brahim tu... bestnyer.. Aisyah makan banyak malam tadi.. Sedapnya Umi masak.. kat sini Umi masak tiap2 hari, Aisyah suka Umi masak.. tapi kalau Umi sibuk Aisyah tak kisah kalau beli kat kedai..

4- Petang tadi Aisyah main dengan Aliya kat taman.. best betol..
Lain kali Aisyah nak main lagi..