Tuesday, February 10, 2009

Parcels

Parcels from Mesia..



Hari tu dua minggu lepas kami fly, my sister pos 1 kotak makanan dan buku guna air mail. 10 kilogram kena RM400 (lebih kurang). Yang tu dah terima lama dah on 5 Jan 2009. Pastu dia poskan dua buah kotak buku-buku guna jalan laut. Dalam tu pun penuh dengan buku-buku dan ada baju dan hadiah Aisyah..


Selepas mengembara melepasi laut China Selatan, menyusuri Sulawesi dan Laut apa lagi yer... akhirnya pada 9 Feb 2009 barulah dua buah kotak tersebut sampai ke Melbourne.. Letihnye dia berjalan...

Ini kotak yang pertama, kotak ni masih handsome.. tak de calar.. dia berjaya mengawal dirinya..


Ini kotak kedua.. dia gagal menjaga kehansomannye.. habis calar balar.. hancur berkecai.. sian dia..

Disebabkan saya tak ada semalam, maka saya dapat sekeping kad suruh ambik parcels di Pejabat Post. Ni sekarang jam 12.30 tgh 10 Feb waktu sini, saya baru balik dari pejabat pos ler ni...

Beratnyer....
Happynyer saya.. tak terkata....
Akhirnya yang ditungu-tunggu sudah menjelang tiba....

Ada rehal untuk Aisyah ngaji. Rehal ni hadiah kawan Aisyah untuk dia masa nak datang sini.. Kopi Eman dgn ovaltine 3 dalam 1 pun ada.. hehe.. patutnye kirimler Milo 3 in 1 .. lagi best... hehe..

Thank you Na tolong poskan kotak-kotak tu...
Semua sekali kali ni posnya berharga dalam RM200..
Mahal sungguh pos barang ke sini..

Kalo naik Air Asia dari KL ke Melbourne dalam RM650,
Balik Melbourne ke KL dalam RM650..
Totalnya dalam RM1300.. boleh balik rumah campur bawak barang 20 kg..

umppp mana lebih berbaloi..
Pos kotak-kotak atau balik sendiri ambik kotak tu
Tepuk dada tanyaler poket... hehe...

p/s Bersamaan dengan kahadiran kotak-kotak ini, saya sudah kering kontang.. Biasiswa akan masuk hujunh bulan March, maka saya takde pilihan lain, melainkan membuat t.t dari account Maybank kat Shah Alam ke account Bank Commonwealth kat sini.. Baru selesai transfer RM4000 bersamaan AUD 1621.40.. ni ambik masa empat hari ni nak clear ni...adoii... duit oo duit..di mana kau duit..hehe..