Tuesday, January 1, 2008

Berita dari Dahfur


Selepas bertolak pada 12 Dis dan kirim SMS pada 14 Dis, baru malam tadi Umi dapat berchatting dengan my brother Ayah Die di Dahfur...

Apa yang berlaku di Dahfur yer.. Mari kita ikuti 'chatting' ini.. hehe..


Our chat on Mon, 12/31/07 9:59 PM -----
puan (9:45 PM): Die.... ada ke tu?
idi (9:45 PM): kak..........
idi (9:45 PM): assalamualaikumm


puan (9:46 PM): waalaikumussalam...oooh akhirnya dapat jugak chat yer.. sihat ke? best ke di Darfur?
idi (9:46 PM): di darfour ok lahh
idi (9:46 PM): alhamdulillah
idi (9:46 PM): tapi sedih tengok diorang
idi (9:46 PM): susah sampai begitu sekali


puan (9:46 PM): Die kerja apa situ?
idi (9:47 PM): Die jadi....koordinator...dan pegawai perhubungan jaga...hal ehwal...sudan....
puan (9:48 PM): oooo powernyer...
idi (9:49 PM): hihihi
idi (9:49 PM): idak power mana, sederhana je


puan (9:50 PM): hehehe... masuk dak blog kak bagi address tu?
idi (9:51 PM): haa..masuk dah kak...
idi (9:51 PM): hebat tulll blog kak


puan (9:51 PM): tengok tajuk Ayah Die dan Darfur ye.. tengok jangan tak tengok..
idi (9:52 PM): wakak,,,,tadi baca tak sempat abis....
idi (9:52 PM): tapi kelakar betul vaisyah...
puan (9:53 PM): baca yer... kak masuk entry tiap hari.. tiap kali sapa balik kampung, kita bukak le blog ni tunjuk cite Ayah Die ke Darfur.. Ma dgn ayah mesti suka tengok.....lepas ler rindu ke mamat darfur..hehe
idi (9:53 PM): kat dah tengok berita buletin utama?? diorang kata ada cerita Dahfur

puan (9:54 PM): kak tengok 2 hari lepas, tapi takde gambar die.. Nanti die emel beberapa gambar die, mintak copy dari sesiapa yang ada kamera, boleh kak bubuh dalam blog ni.idi (9:54 PM): esok cerita Dahfur masuk MHI (Malaysia Hari Ini, TV3)...
idi (9:55 PM): ok nanti die cuba amik
puan (9:55 PM): MHI esok, kak tunggu esok..
puan (9:55 PM): Ada peluang ke Die nak sambung belajar di Sudan?
idi (9:56 PM): ade kak....


puan (9:58 PM): Die, kol berapa sana tu? Kak nak solat isyak dulu.. dah ambik wudu, kalo tak solat nanti terbatal pulak.. .hehehe
idi (9:58 PM): ekkekek
idi (9:58 PM): ok kak
idi (9:58 PM): sambung nanti
idi (9:58 PM): kak solat dulu

puan (9:58 PM): sambung lagi yer babai

Adikku Idi, semoga selalu tabah dalam hidup dan meneruskan perjuangan demi agama Allah di muka bumi...amin