Tuesday, March 31, 2009

Grading Teakwondo Aisyah 28 March 09

Gembiranya Aisyah....

Sebenarnya masa kat Sekolah ISSA, Aisyah dah belajar dan sempat masuk Yellow Belt 1. Tapi masa tu kelam kabut jadi tak ada cetificate dan belt pun belum sempat ambik. Bila sampai sini, majlis grading dah berlangsung, jadi Aisyah pun terus sambung dari Yellow 1 to Yellow 2 tapi menggunakan white belt..


Aisyah sangat bersemangat belajar Teakwondo ini..

Majlis kali ini adalah yang pertama bagi Aisyah di sini, disamping mendapat Yellow Belt tu sendiri, dia juga akan naik ke Yellow Belt Level 3. Dua tiga hari asyik berlatih dengan Abah - menghafal terms dalam Bahasa Korea dan langkah-langkah/step2 yang perlu diambik..Abah pun pandai jugak ler, sempat belajar masa muda-muda dulu sampai Yellow Belt 3. Lepas tu dia stop.

Majlis diadakan di State Netball Hockey, Parkville near Melbourne Zoo, Off Elliot Avenue. Ramainya yang terlibat.....