Wednesday, March 25, 2009

Buat apa sekarang?

Buat Apa tu?

Saya sekarang tengah buat Article Malaysian legal System, tak siap lagi, baru dapat 7 muka surat. My Makcik Supervisor suruh submit tapi sebab saya tak siap, saya lari-lari ler dari jumpa dia. Nanti ler saya nak email bila dah siap..

Tadi saya masuk kelas Family law, hari ni belajar Family Violence. Tajuk dia best, isi lecture pun banyak, tapi sebab syarahan tu kol 3-5pm, cikgunya mendatar jer, takde joke langsung.. tentu boleh agak apa berlaku pada saya kan? Saya telah hilang daya tahan maka 'ngantuknya macam nak terbalik tadi...' hehe..

Nasib baik saya duduk sebelah budak Sri Lanka, namanya Desyana.. comel sungguh budaknya, tulisan dia cantik, neat and tidy, tulisan saya pulak.. besar bagak dan caca marba.. macamna saya nak buat tulisan cantik yer.. Tapi kalau pergi klinik, tulisan Doktor lagi tak cantik, ok ler tu...

Ceritanya, saya sembang-sembang siket untuk hilangkan ngantuk..Dia datang ke Australia masa umur 2 tahun. Ayahnya kerja kat sini dan dia ada twin sister. Dia dah dapat kerakyatan dan dia cakap dah tak bunyi Sri lanka langsung, bunyi macam orang Sri Melbourne terus..

Sebelah kanan saya budak pompuan jugak, lupa tanya nama dia.. Dia bawak notebook.. saya tanya 'Dan ker awak taip semua cikgu ngajar tu?' (Dalam Bahasa omputeh ler..) Dia jawab..'Not really'..
Tapi masa saya ngantuk tadi, saya tengok dia tulis email.. hehe.. (sebab dia pakai broadband)

Sekarang saya akan sambung siapkan article yang disuruh oleh Makcik Supervisor saya.. Malam ni saya akan email dia.. Jumaat ni saya jumpa dia.. mudah-mudahan semuanya mudah dan dimudahkan Allah.. amin..

opsss lupa lak, hari ni Aisyah pergi traffic excursion.. belajar bawa basikal, lintas jalan dan sebagainya.. Cikgu sekolah yang anjurkan. Nak attend tu kena bayar AUD17. Lepas subuh tadi, saya siapkan 5 biji nugget ayam yang dibeli di Halal Meat dengan burger (pun beli kat halal meat jugak),. jajan dan juga coklat..

Kat sini letih menyiapkan makanan bekal sekolah. Kalau kat Mesia, buleh suruh jer..'Karang singgah kedai Jayati beli nasi ayam yer..'. atau pun 'Aisyah beli nasi lemak je kat makcik depan simpang tu yer..' Semua tu tak de kat sini..

Nak makan, masak ler sendiri..

p/s My darling Kak Za (kakak saya yang kat JB tu) dah kasi resipi buat nasi goreng yang best.. nanti saya nak bubuh dalam blog ni esok... time kasih ye kak..nanti bagi resipi lain pulak yer.