Monday, March 2, 2009

Balik Kampung

Letihnyer...

Saya tak sempat nak update blog kerana tak sempat dengan ditambah pula tak ada internet connection..

Kami bertolak dari Melbourne Airport jam 12.thg Jumaat 20 Feb 09, selepas berada 8 jam dalam flight Air Asia.. akhirnya dengan izin Allah, kami sampai ke LCCT pada jam 5.50 pm waktu Malaysia. Saya rasa sangat seronok bila mula-mula dapat tengok atap-atap bangunan dan rumah-rumah dari atas flight.. bestnyer.. hehe..

Abah dah balik dulu sebenarnya, jadi yang naik flight hari tu hanya saya dan my darling princess Aisyah.. Masa kami sampai, ingatkan Abah dah ada kat LCCT, tapi rupanya dia stuck dalam jam..

Nak jadi cerita, masa dalam flight, saya dah order awal-awal makanan, satu nasi beriyani, satu burger plus air minera.. Tapi alahai, makanan dalam tu, tak rasa nasi beriyani langsung.. Saya kasi 1 markah jer per 100.. Sandwich pun tak best, jadi, kita orang lapar sungguh kami masa tu.. sampai jer terus tolak barang ke McD..Dah tak ingat langsung pasal boikot-boikot Mc D...

Bila Abah tahu, kita orang kena marah..
'Apalah Umi ni, kita kat sini dah lama boikot McD sebab sokong Israel, dia balik jer terus pergi McD.. teruk sungguh..'
Tapi Aisyah yang jawab, bukan Umi..'Ala Abah, Aisyah dengan Umi lapar sangatlah.. takperlah yer...'..

Nasib baik ada lawyer Umi yang comel ni..
hehe...


Cite yang lain akan menyusul....

- Kami pergi berjalan-jalan..
- Balik kampung visit Tok Ma dan Tok Ayah
- Pergi UiTM
-Pergi UIA
-Pergi Hospital
-Pergi Klinik gigi
-Pergi visit orang sakit
-Pergi makan-makan
-Buku Isu Syariah Siri 2


-Kami terkejut baca blog Mama Aliya.. kesiannya Aliya kena kaca.. sabar yer Aliya..
Nanti Kakak Aisyah balik sana visit Aliya yer..semoga ALiya cepat sembuh.. amin

Internet connection tak power sekarang ni..
Jadi semua kisah akan di upload selepas kami sampai di Melbourne nanti..insya Allah