Sunday, October 25, 2009

Meeting

Sabtu 24 Okt

Selalunya rutin kami pagi Sabtu adalah ke garage Sales, saja-saja pusing sambil beli apa-apa yang menarik dan murah. Tapi hari ni saya tak pergi. Jam 12.30 tgh saya dan Aisyah menuju ke train station untuk ke Melbourne City. Saya perlu hadir mesyuarat mewakili VMPG meeting bersama MASCA (Malaysian Students Council Asso) kat Melbourne University. Meeting ini untuk Presidents semua persatuan yang ada di Victoria.

Aisyah teruja sebab tak pernah naik train dan tram. Kami naik train (sebijik macam comuter Shah Alam ke KL Central)- yang ini dari Reservoir ke Melbourne Central. Naik tram pulak ke Melbourne City. [Sekarang saya dah confident siket pasal jalan-jalan raya. alhamdulillah..]

Masuk meeting, kuar solat zuhur kejap. Aisyah duduk tepi buat drawing. Sian Aisyah boring sakan dia menunggu Umi habis mesyuarat 4.30pm. Aisyah lapar, tak makan tengahari lagi, saya pun lapar. Lepas meeting, naik tram berenti kat State Library dan saya ke Restoran Esteller.. restoran halal indonesia- makan nasi Uduk, air avocado.. bestnyer... kena AUD15..

Sampai rumah jam 6.30pm..

-----------
Jumaat 23 Okt 09

Malam tadi ada study circle perama selepas bercuti lama bulan ramadhan dan syawal.. Lama betul berehat kita yer.. tak perasan rupanya dua bulan takde Study circle. Buat kat rumah Syidah, ramai yang datang. ALhamdulillah makan sedap dan akhirnya balik jam 10.30 malam.

Sekarang hari semakin berubah..Dua tiga hari ni suhu 20 degree. cerah dan tak sejuk. seronok saya bila tak sejuk ni. Sejuk-sejuk sebenarnya membekukan saya.. macam beruang, bila sejuk jadi tak berfungsi.. hibernate.. Saya pun lebih kurang tu ler jugak...hehe..


Subuh sekarang habis awal. 6.15 pg dah habis subuh. susah hati saya takut terbangun lambat. Subuh masuk 4.30 . Maghrib 7.50 malam dan isya' juga lambat 9.20pm lebih kurang.

Hari-hari mendatang..
Semoga ALlah mudahkan.. amin