Sunday, October 11, 2009

Cerita Hari Sabtu..

Sabtu..

Hari ni ada tiga perkara menarik..

1-Azni punya kenduri. Besar betul.. Kenduri plus open house plus akikah anak Hamzah- dua ekor kambing. Saya terkejut sebab banyaknya menu.. tak tahu nak ambik sebab kelabu mata.. Ada nasi beriayani ayam merah, sup kambing makan dengan nasi himpit, ada kambing masak merah [first time saya jumpa seumur saya, kambing buat masak merah.. takjub!], ayam BBQ, kambing BBQ, cekodok marinara, air cendul dan banyak lagi... Bestnyer...

Hari ni panas. Selama ni sejuk manjang... hari pertama saya tak payah pakai baju sejuk.. enjoynyer dan hari pertama saya minum air batu cendul.. ahhh nikmatnye... hehe..

2-Orang Kg Dandy (Dandenong) datang dua kereta ke kenduri Azni. Cik Pidi sekeluarga dan juga Cik Lajiman satu family. Lepas kenduri, Cik Din bawak mereka beraya di rumah kami..Saya masak siket-siket.. Lepas solat zuhur, makan dan sembang-sembang.. Kak Laily bawak hadiah untuk kami iaitu Dendeng dan dodoi home made.. Thank you yer.. Gie bawak pulut kuning. Thank you yer.. Kemudian rumah terbuka saya yang kecik hari ni dihadiri juga oleh Cik Puan Fazdlina sekeluarga yang baru balik dari Mesia dan juga Zida sekeluarga... Dalam jam 4.45 pm mereka balik. Terima kasih pada semua kerana sudi datang rumah saya.


3- Hari ni Iman ikut saya balik dari rumah Azni dan Ibunya Makcik Sham benarkan dia sleepover kat sini dengan Aisyah.. Gembira sakan-sakan princesses dua orang tu. Lepas solat Isyak, baca Quran. Lepas tu saya benarkan mereka tengok movie, Barbie. Kelakarnya sebab dalam cite tu hero dita tak cun. Masa tengok tu, bila keluar jer gambar hero Prince tu, terus Iman kata, 'Ni ke prince. tak cantiknye....' Aisyah pun sampuk, 'Aa ler.. tak cantik le macamna jadi Prince..' hehe..

Saya ketawa dengar dengar budak comel ni dok bersembang.. Maknanya nak jadi Prince mesti handsome. Kalau tak handsome tak boleh jadi Prince.. humpp...

Hari tu Aisyah tengok Merlin dengan saya.. Tetiba dia buat statement:
'Merlin tu kan Umi, dia baik, tapi muka dia tak sesuai jadi Prince. Sebab tu dia kena jadi orang yang kerja dengan Prince.. Kalau Prince Arthur tu, muka dia memang sesuai jadi Prince...'

Saya ketawa sambil tanya, 'Macamana Aisyah tahu muka orang tu buleh jadi Prince ke tak?..

Dia jawab..'Kita tengok pun kita buleh tahu Umi.. orang tu buleh jadi Prince ke tak buleh.. Tak tahu lah macamana tapi Aisyah tau ler muka Prince dengan tak Prince..

Isyy peliknya..mahalnya muka nak jadi Prince and Princesskan....
Apakah muka kita buleh jadi Prince and Princess?
Yeah.. boleh saja.. Prince and Princess in our own heart..
Beauty lies in the eyes of the beholder!