Saturday, October 31, 2009

Birthday Lady ...

Surprise...

Hari Rabu 28hb Oktober hari tu saya sebenarnya tak ada apa-apa plan untuk meraikan besday saya. Paginya saya sujud syukur sekali dan terus pegi opis. Sebabnya my hubby dok di Malaysia sekarang. Dia akan sampai 6 Nov.. Tak sabar nak tunggu 6 hb Nov.. Kalo ada Abah, saya buleh ler pergi makan kat Restoran Alamaro ker, Sophia ke mana-mana restoran, nanti dia yang bayar. So sebab boss saya takde, makanya takde ler nak celebrate apa. Aisyah pun sekolah.
Nanti bila Abah sampai, saya rasa nak ajak dia makan Ayam Tandoori Roti Nan kat kedai Halal kat Thomastown. Hari tu saya lalu, nampak gambar kat luar restoran tu macam sedap jer..

Petang saya ke tempat meeting VMPGA ke 4 yang dibuat di rumah Filah Kat Pasco vale. Semua Exco VMPGA hadir kecuali Adli. Jai yang baru dilantik juga turut hadir. Aisyah duduk rumah Jai, boleh main dengan Jannah dan Ain.

Saya pun chaired the meeting, sahkan minit, bincang nak buat tu, buat ni, program VMPG, keahlian dan kutipan yuran. Sampai kol 6pm kita berenti solat Asar.
Lepas solat, Filah pun kata, 'Kita makanlah siket yer..
Dia pun mula keluarkan juice, biskut, kueh mueh..

Dan last sekali..
Taraaaaaaaaaaaa....
Filah kata...'Kek untuk besday gurl'

Semua orang ketawa..
upsss... rupanya Filah beli cheese cake..
hehe...
sedapnya..
thank you yer Lah..

Yang lain pakat buat joke,'Jom kita nyanyi lagu P Ramlee Allah selamatkan kamu...' hehe..
Adoiii time kasih yer adik-adik semua...
Terharu le kita..

__________________

Surprise 2..

Sebelum saya ke tempat meeting, Hjh Niza antar mesej kata nak datang rumah kol 6 pm hari tu. Dia kata Kak Ram nak jalan-jalan lepas seminggu dah duduk rumah dia selepas Khafiz balik. Saya pun antar mesej balik kata, 'Alaa sorry sangat, kena pi meeting vmpga le, esok ye datang. Kol 6 pm kita makan nasi yer.. Nanti akak masak..'

29 Oktober jam 6pm
Saya dah masak tomyam, ikan bakar, daging goreng dan masak nasi...
Pastu bunyi orang bagi salam..

'Masuk masuk masuk... alaa sorry ler semalam.. '
'Tak pe takpe kak.. kita tau Presiden mesti sibuk.. memikirkan masalah negara dan ummah..' Niza yang kelakar tu macam biasa berjaya membuat saya ketawa terbahak-bahak. ha ha ha..

Kami pun besembang le dari satu bab ke satu bab..
Tetiba ada lagi bagi salam..

Saya kata, 'Aikk sapa lak datang sekali ni.. macam pakat-pakat je ni...'
Wan dan Kak Hada serta anak-anaknya..


Taraaaaaaaaaaaa...
Kek coklat datang.. uisyyyy adusss terharunya kita...

Semua datang rupanya nak menggembirakan saya..
Bersama meraikan besday saya..

Time kasih ye kawan-kawan..
Terharu sungguh kita.....