Sunday, December 21, 2008

St Kilda

Berjalan-jalan ke St Kilda Beach

Kali ni Aisyah yang bercerita yer..
Semua orang baca baik-baik yer..
Terutama kawan-kawan Aisyah di Shah Alam...
Inilah pengalaman hidup Aisyah kat Melbourne ni...
______________

Hari Sabtu, 20 Dec 2008, Aisyah dengan Umi dan Abah pergi ke St Kilda kat bandar Melbourne. Best betul. Kita pergi sekali dengan Aliya, Uwais dan Untie Ina dan Uncle Ibrahim.Ni bergambar kat depan St Kilda, Luna Park.. Abah yang ambik gambar..


Bila dah masuk dalam Luna Park, kita orang cari tempat duduk dulu.. alhamdulillah dapat. Masa sampai tu panas, cantik sangat..

Lepas tu kita orang makan dulu kat situ.. Umi masak behun goreng, Untie Ina pulak bawak sandwich.. best betol makan kat situ... kenyang..

Ini salah satu permainan yang ada dalam Luna Park tu..

Aisyah, Aliya dan Uwais naik kuda pusing-pusing.. best sangat!


Abah, Aisyah dengan Aliya depan Tram St Kilda dalam tu.
Tram tu bukannya betol berjalan, dia jadi tempat makan, macam restoran gitu..

Umi, Untie Ina dan Uncle Ibrahim pergi naik roller coaster yang pusing-pusing tu.. Nanti lepas ni kita uploadkan gambar.. Umi kata takut, asyik menjerit tiap kali roller coaster tu turun bawah... hehe.. Abah pulak tanak naik sebab sakit kepalaa, jadi Abah ler yang jaga Aisyah, Aliya dan Uwais kat bawah masa tu...

Lepas tu kita orang keluar dari Luna Park berjalan ke Beach pulak.. Bestnyer..Cuaca panas tapi kadang2 ada angin yang sejuk.. sebab tu Umi masih pakai baju sejuk Umi tu...

Kat pantai ramai orang. Umi kata jangan pandang tempat orang yang baring-baring tu..

Tapi Aisyah dengan Aliyaa nak main sand castle..

Umi yang jaga kita orang buat castle tu.. Diamond Castle macam dalam cerita Barbie tu..

Tengah sedap-sedap buat castle, Umi kata kena balik sebab nak solat Zuhor.. Aliya taknak balik.. tengok muka dia.. dia nangis.. sian dia..

Aisyah tak nangis sebab takut Umi marah..

Lepas tu kita orang pun balik kke rumah.. Best betol pengalaman hari ni.. Nanti Aisyah cerita lagi yer..

_____________

Yang gambar bawah ni, Aisyah ikut Umi pergi ke pejabat Umi hari Jumaat lepas..Jalan tepi jalan...Sejuk sungguh...Pejabat Umi ada komputer, pastu ada tempat minum air. Tandas kat sini takde air.. Itu memang Aisyah tak suka..kena bawak air mineral tiap kali masuk tandas sebab Umi kata najis kena basuh betol-betul..

Sekian dari Aisyah