Thursday, December 11, 2008

Aisyah dan Sarah

'Wahhh sukanya die....'

'Ye lah sebab Aisyah dapat cakap dengan Sarah..' hehehe.. 'Best Umi dapat sembang dgn Sarah. Sarah selalu ingat kat Aisyah.. Aisyah pun sama.. rindu sangat dengan Sarah..'

________________

Semalam 9 Dis kat Australia jam 10.30 mlm, kat Mesia jam 7.30 mlm, Aisyah kata kalao ikut biasa., sekarang ni Sarah dah habis main basikal kat luar rumah..Mestti dah balik rumah. Dia nak bercakap dengan Sarah, jadi Umi call no Mama Sarah tapi takde angkat.

Abah kata cuba try nombor Papa Sarah pulak, then kita call tak angkat jugak. Lepas tu try lagi baru dapat..
Terkejut mama Sarah sebab Aisyah yang bercakap...

'Untie, ni Aisyah ni...'

'Aisyah ker... Sarah kat rumah neneknya. Lagi 30 minit Aisyah call yer, Untie nak pergi sana ni..'

'Ok.. Umi kirim salam pada Untie..'


Lepas tu, Aisyah asyik tanya, 'Umi, dah 30 minit tak'

'Belum.. baru 15 minit..'

Sekejap tu tanya lagi....
'Umi, dah 30 minit tak. jom kita call nanti Sarah tunggu..'

Akhirnya Umi call telefon mama Sarah tapi tak angkat. Masa tu dah jam 11.10 kat sini. Umi kata jap lagi kita call, tapi rupanya dia tertidur dah.. sebab selalunya dia tidur jam 10 mlm.

Tetiba telefon berbunyi...
'Assalamualaikum.. Daeng yer.. Apa khabar? Ok semua? Kami ok..Sarah ada ker? Alamak.. Aisyah dah tidur..nanti kejap yer..

Bila saya kejut Aisyah kata Sarah call.. terus mata dia bulat dan ceria..
''Yer ker Umi Sarah call.. mana mana mana.....' hehhee..

Akhirnya dua orang anak comel Aisyah dan Sarah telah bersembang sekejap dan saling bertanya,
'Awak buat apa tu? Kita kat sini sejuk, takde kawan pulak tu.. Awak main basikal tak petang-petang? Kita teringat kat awak ler Sarah... bla bla...'

Akhirnya perbualan mereka tamat..
Aisyah rasa sangat seronok ...
Lepas bercakap dengan Sarah, dia terus tidur balik..
Katanya malam ni Aisyah nak mimpi main masak-masak dengan Sarah ler...
Kalau lah mimpi boleh diset awal-awal.. bestnyer... hehhe..

Umi pun nak ler mimpi pergi tempat best-best...
buat benda best-best..
makan makanan best-best...

Koman-koman nak jugak mimpi pergi Disneyland Hongkong ker.. boleh tengok mickey mouse..katanya best sangat sana sampai ada orang gi sana tiap-tiap tahun... hehe..