Friday, May 14, 2010

Consultant

My Consultant

Petang tadi, email yang saya tunggu sudah sampai. Pdf conditional offer letter to Melbourne Uni (transfer) telah selamat saya terima. Alhamdulillah. Dan semua tindakan berikutnya akan saya buat pagi isnin nanti. Saya tengah berusaha, semoga ia berhasil. Saya berdoa dan berdoa semoga hijrah ini adalah tindakan yang paling baik untuk saya. Setiap kali saya berfikir, saya akan bertanya soalan yang sama, 'Betul ker apa saya buat ni?' 'Entahler... tapi sekali melangkah, tidak boleh undur lagi..'

Ingat nasyid kat TV Mesia masa hijrah..
Hijrah itu kekuatan..
Hijrah itu kejayaan..
Hijrah itu kedamaian..
Hijrah..
Hijrah
Hijrah....

Semoga saya berhasil..
amin

Bila saya bagitau Consultant saya that saya dah dapat surat. Dia terus peluk saya..
Dia kata..'ALhamdulillah alhamdulillah... '

Sapa Consultant saya tu?? hehe.. sapa lagi kalo bukan Prof Emeritus Aisyah ..


Ini Consultant saya masa dia umur 4 tahun...

Petang tadi, dia said something yang saya terpegun..
'Umi... Alhamdulillah Umi dah dapat surat. Umi ingat yer.. Don't look at your back, look for the future..'

Saya tengok je Aisyah..

Anak anak... hehe...