Friday, September 4, 2009

Nak Berstory..

Adoiii......

Semalam saya rasa sangat boring.. plus geram.. plus marah.. plus macam-macam..
Udahler saya baca buku Methodology tak habis-habis, kena tulis chapter tak betul-betul..Saya dapat tahu Aisyah makan buah kat sekolah masa fruit time dan tak bagitau bahawa dia dah tak puasa.. Napa pulak Aisyah ni?

Macamna saya nak buat yer.. katanya bukan sekali, maybe 3-4 hari.. isyy..
Saya pikir dengan begitu serius..
Susahnya suasana kat sini..
Cikgunya memang tak sokong budak puasa cos they said they're still small..
Pastu di sekolah ada fruit and recess time, cikgu bagi buah sorang satu kat semua kanak-kanak..then they have to finish the food/fruit in front of the teacher..
Pastu lak, kawan-kawannya yang tak muslim memang makan cam biasa depan dia.
Pastu pulak ada kawan-kawan muslim dari Bangladesh, Indon, Mesia tak puasa dan makan coklat, beli kat kantin depan dia..
Rupanya Aisyah pun makan sekali.. isyyy..

Saya tak tau nak buat macamna..
Nak marah?
Nak tengking?
Nak slow talk?
Diplomasi manjang ke nak kena tegaskan peraturan..
Nak buat macamna ni..
Saya sangat tak seronok dengar perkembangan camni- anak kita, anak kawan2.. yang penting anak orang islam..

Saya diam jer sepanjang jemput Aisyah balik dari sekolah..
Aisyah tanya,'Umi, why are you not happy Umi?'
'I have something in my mind'
'About what Umi?'
'About my family..'
'Umi, do you want to tell Aisyah now?'
'No.. not now..'
Pastu saya diam jer..

......
Bersambung..