Monday, June 1, 2009

Lebih-lebih..

Exaggerate



Saya ni kadang-kadang suka exaggerate.. sebenarnya rumah saya tak ler macam hotel.. macam rumah biasa jer..hehe...Saya masuk semalam, ducted heaternya pula kong, saya terpaksa guna dua moveable heater.. ujian betui..




Saya guna Agent Sam Ibrahim dari Reine & Horne, bila saya telefon nak complaint, receptionist dia pulak yang lebih-lebih. Cakap kata ‘It needs a couple of day, you have to wait..’ Bila saya kata nak bercakap dengan Sam, dia kata “Sam is very busy. If you can talk to him, you will get the same answer..’ 'Once we gave you the keys, that is your responsibility..'
Cikai betul Agent ni..


Hari ni saya rasa geram siket..
tapi sabar je lah..
Kita tengok 24 jam, kalau tak ada apa-apa tindakan, saya nak main brutal siket ler.. Saya nak buat surat rasmi ke Victoria Tenant Union
betoi ker saya ni? Humpp.. entahler..

Kita tengok pula esok camna yer..
‘Ya Allah yassir wala tu‘assir..amin..’
‘Ya Allah please make things easy for me.. please do not make things difficult. You are the only problem solver that always be beside me..amin..’


p/s Semalam kelas Tajwid kat ILIM belum start belajar tajwid, sebab saya kena ulang pasal aura, ada pulak yang mintak ulang tajuk tu sebab ada orang baru join the group. Saya ulang-ulang siket ler.. Kiranya saya ada dua tuan guru. Satu Darus Syifa’ dan satu lagi Ilmu Aura. Saya lebih rapat dengan yang ajar saya aura. Kalau ada apa-apa, saya akan telefon dan rujuk pada dia. Pastu lepas kelas Tajwid semalam, saya dapat carpet sehelai, dua carpet kecik depan tandas, pinggan 12 biji, pastu ada lagi nak kasi meja makan, meja study, bantal, sofa minggu depan.. wahh banyaknyer.. malu gak saya rasa.. tapi itulah namanya ukhuwwah... orang memberi kita merasa, orang berbudi kita berbahasa.. time kasih pada semua yer, semoga Allah beri pahala yang banyak pada semua yang bermurah hati membantu saya.. amin..