Tuesday, May 26, 2009

Santapan Rohani

Santapan..

Minggu lepas, Khamis malam Jumaat 21 May 09, majlis Santapan Rohani bagi kaum bapa dibuat di rumah kami. Ustaz Nushi yang lead bacaan yasin di samping memberikan tazkirah berkenaan tugasan sebagai ibu bapa dan kepentingan mencari sakinah dalam hidup. Ramai yang hadir, dalam 30 orang jugak..

Majlis ini diadakan dua minggu sekali dan tempat berubah-ubah mengikut rumah siapa yang bersedia menjadi tuan rumah. Pada masa yang sama, dibuat jamuan makan selepas majlis dengan berkonsepkan pot luck. Semua bawa sikit-sikit akhirnya jadi bukit..

Banyak makanan yang dibawa oleh bapa-bapa hasil masakan mak-mak di rumah (hehe..) dan lepas majlis semuanya makan dengan penuh berselera. Ada bawak nasi goreng, nasi minyak, cekedok, caramel, kek cheese dan yang paling bestnya Idham jiran kami bawak kari kambing siap dengan kualinya sekali.. hehe..

Semua makanan licin...

Lepas makan, ramai bersembang-sembang dan Abah buat pengumuman bahawa kami akan berpindah dan mintaklah adik-adik, kawan-kawan dapat tolong kami pindah barang ke rumah baru.. Semuanya bersedia dengan terago dan kereta masing-masing... hehe..

Kiranya ni majlis Santapan Rohani yang terakhir la bagi kami jadi tuan rumah di rumah ini..
Insya Allah kat rumah baru, kami sentiasa bersedia menjadi tuan rumah jugak lepas ni..

Gambar-gambar akan di uploadkan kemudian..

p/s Hari ni Selasa 26 May ada Study Circle Kaum ibu pulak di rumah Nani di Reservoir. Awalnya saya plan nak ke sana, tapi bila dapat mesej dari Ana isteri Rahmat kata suami Kak Sal masuk ICU, saya pergi hospital dululah.. Nanti Ummi Salwa akan lead study circle hari ni disamping buat solat hajat beramai-ramai sempena nak periksa beberapa minggu lagi.. TQ ye Mie..