Thursday, May 7, 2009

Keropok di Melbourne

Business di Melbourne..

Saya asyik berfikir-fikir apa agaknya yang saya boleh jual kat Melbourne ni..
hehe.. Ini namanya jiwa business Siti Khadijah..

Akhirnya saya kata kat my husband,
'Apa kata kita jual Kopok Keping.. mesti best ni, mana nak ada kat Melbourne ni..'

Abah kata..'Ada ke orang nak beli..'

Aisyah pulak kata..'Mesti ada Bah. kita jual jer apa-apa pun, mana tahu ada rezeki kan Umi.. Kita kena cari rezeki...'

Bagus anak umi ni .. selalu memberi moral support untuk Umi..

Akhirnya kami membawa 100 keping keropok keping Kelantan ke Melbourne..
Jauh betul keropok-keropok ni berjalan..
Dari Kelantan ---> ke KL
Dari KL --------> ke Melbounrne..
Semangat!

Akhirnya sekarang kami jadi penjual keropok..
Hari ni dan semalam saja kami dah berjaya jual 23 bungkus dah...

Harga Satu AUD 4
Tapi jadi AUD 10 for 3 bungkus..

Sapa berminat boleh ler email kita orang..
Kopok kopok... Sedap.. Rangup.. Special...

Ini kulit depan keropok tu..


Ini belakangnya.. keropok keping yang panjang-panjang ni sedap dimakan dengan nasi kerabu, boleh juga dimakan begitu saja.. (cam roti gardenia... hehe..)