Saturday, July 18, 2009

Iklan Program Kutipan Derma Masjid

Iklan Badan Ehsan untuk program esok..


SALAM EHSAN!

Allah Ta’ala berfirman:

Perumpamaan (nafkah yang dikeluarkan oleh) orang-orang yang menafkahkan hartanya di jalan Allah adalah serupa dengan sebutir benih yang menumbuhkan tujuh butir, pada tiap-tiap bulir seratus biji. Allah melipat gandakan (ganjaran) bagi siapa yang Dia kehendaki. Dan Allah maha luas (kurnia-Nya) lagi maha mengetahui”.

[Al Baqarah-2: 261]Suatu fakta yang anda perlu ketahui sekiranya anda warga komuniti Muslim di Melbourne,

“Segolongan masyarakat Muslim yang mencintai Islam ingin bersama-sama membeli sebuah gereja di Pascoe Vale yang bernilai 1.2 juta untuk membangunkan sebuah masjid di situ.

Ini bermakna kita dalam rangka menyebarkan lagi dakwah Islamiah menerusi kewujudan Masjid Melayu Pertama di Victoria!!!”

Dari Osman, r.a. katanya: Rasulullah s.a.w. bersabda:

“Sesiapa yang membina sebuah masjid (atau surau) secara ikhlas kerana Allah swt, nescaya Allah akan membina untuknya sebuah rumah (mahligai) di syurga”

[Hadith Sahih – Riwayat Bukhari dan Muslim]

Anda mahu bersama kami menyumbang ke arah kebaikan demi Islam tercinta agar terus subur gembur mekar di bumi Melbourne yang dicintai?

Mari bersama Komuniti Melayu Singapura, Badan EHSAN, FAMSY, VMPGA, KUAM , PetroVic dan MASCA menjayakan….


PASAR RIA SATAY AMAL

sempena ISRAK MIKRAJ 1430H

di

St. Ambrose’s Hall,3 Dawson Street,Brunswick

pada

Ahad, 19 Julai 2009

dari 11.30 pagi hingga 5.00 petang

TRAM : No 19 / Perhentian 21

KERETAPI : Jewel Station


BAGAIMANA INGIN MEMBANTU?

1. Pelbagai gerai akan dibuka dan sebahagian daripada keuntungan yang diperoleh akan disalurkan ke dalam dana pembangunan masjid ini!

2. Anda boleh masukkan sendiri derma anda seberapa banyak "pelaburan jangka masa panjang" yang anda mahu ke dalam tabung dana yang akan disediakan kelak!


Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web ini:http://ehsanvictori a.blogspot. com/2009/ 07/pasar- ria-satay- amal-isra- mikraj-1430- h.html