Tuesday, July 21, 2009

Comment Time

Any Comment?

'Umi, lain kali Umi tak boleh sebut.. er.. er...nanti tak best jadi ceramah Umi..'

'Pastu kalau Umi ceramah, Umi kena tengok orang yang ada depan Umi tau, baru best..'

'Oooo.. lagi'

'pastu kalo Umi ada cerita tauladan dalam ceramah Umi, lagi ler best.. Aisyah suka sangat.. Aisyah ingat cite yang Umi sebut dalam ceramah Umi.. Kalo Umi cakap serius jer, tak best..'

'Ooo.. cam tu ker? Lagi...'

'Kalo Umi kena bagi talk in English, Umi kena cakap macam orang Australia.. kena cakap cepat, tak boleh pikir, kena cakapp jer... kalo tidak, tak jadi macam Oz..'

'hehe.. pandai ler Aisyah ni..'

Saya mempunyai seorang 'commentator' yang brutal tapi tulus dan telus setiap kali saya buat apa2 presentation. Sapa agaknyer??
Sapa lagi kalo bukan my darling Aisyah..

Setiap kali Aisyah ikut Umi pergi study circle or apa-apa program yang Umi kena kasi talk, balik jer dari majlis tu, dia akan sebut..

'Ok Umi... comment time..'

Pastu satu demi satu dia akan comment.. kutuk pun ada gak..hehe..

Balik dari Program Kutipan Dana Beli masjid semalam, Aisyah memberi komen..

"Umi, tadikan, Umi kasi talk bagus. Aisyah suka cerita yang Umi bagitau tu.. pastu Umi berjaya sebab masa ceramah tu, Umi ceria, pastu Umi ketawa siket, pastu Umi tak ada er.. er..tu bagus tu..'

Hehhe.. kelakar ler Aisyah ni, tapi bagus jugak ada tukang comment ni..

thank you yer Aisyah..