Wednesday, June 11, 2008

Jokes

Baca ni kena kelakar siket..
Jangan serius sangat... joke-joke siket.. hehe..
___________

Kisah 1

Ada seorang student di panggil ke depan untuk tunjukkan macamana dia buat projek sains dalam lab..Kena terangkan dalam bahasa inggeris..

Kelam kabut ler dia..
Akhirnya dengan penuh semangat, mamat ni berjaya control macho dan berdiri depan semua ahli kelas menjelaskan kajiannya..

First, I take glass
Second, I put water
Then, I put salt
After that, I take spoon, then- I disturb disturb..

Semua orang terpegun... apatu..

Hehe..
(disturb disturb-dia nak jelaskan dia kacau ler air tu dengan sudu.. kuwa kuwa...) adoi sakit perut aku dengar joke ni..
_______________-

Kisah 2

Ada sorang Imam baca khutbah Jumaat dalam tulisan Jawi..
Tiba-tiba dia baca..'Semua orang Islam perlu bersatu, bersemangat waja menghadapi ujian hidup dan mesti kemetot..'

Apa tu.. Semua orang terkedu.. apatu...

Rupanya.. ejaan dalam tulisan jawi.. komited, dia baca kemetot..
kuwa kuwa kuwa...
hehehe.. adoii.. sakitnya perut aku..

__________

Kisah 3

Ada sorang peserta BTN dari IPT kat Perlis, namanya Jasmi bagi teka teki..

Ada dua orang, tersesat dan dihanyutkan sampai ke pulau. Kat pulau ada beberapa batang pokok kelapa dan banyak buah kelapa atas tu. Dua orang ni sangat haus dan lapar. Sorang tu tak ada dua tangan. Lepas tu yang sorang lagi tak ada dua kaki.. Cuba teka macamana dia nak ambil buah kelapa kat pulau tu?

Macamna yer??
Ada yang jawab..
Potong dengan gergaji...Salah, gergaji tak ada..
Panjat.... Salah, tak boleh panjat sebab tak ada tangan nak pegang pokok dan tak ada kaki nak pusing kat pokok tu...
Goncang pokok... Salah, sebab pokok tu kuat..

Lepas semua orang kata, tak tau ler jawapannya..

Apa jawapan dia Jasmi..

'Saya pun tak tau ..'

Hehehe.. kelakar betul budak-budak dalam grup aku masa BTN ni.. macam2 teka teki diberinye..


_________________