Sunday, June 1, 2008

Perjalanan Aisyah

Aisyah mintak Umi masukkan gambar-gambar aktiviti yang dilaluinya..


Ok Aisyah, sekarang Umi nak uploadkan gambar-gambar Aisyah yer..

Hari ini 1 Jun, Ahad- Aisyah, Umi dan Abah pergi jogging di Taman Tasik Shah Alam sebelah Masjid Negeri. Tempat tu cantik, dan selepas habis satu pusingan, Umi dan Aisyah dah tersadai.. tak larat dah.. Tapi Abah teruskan larian sampai dua pusingan tasik..Masa tengok Abah terus berlari, Aisyah kata, 'Umi, jangan jeles dengan Abah yer..memang ler orang lelaki dia dapat lari laju sebab orang lelaki ni lasak Umi.. macam kawan-kwan Aisyah kat sekolah, budak lelaki semuanya lasak dan ganas.. Jadi Umi biar jelah Abah lari laju dari kita yer.. sebab kita ni pompuan.. memang lambat siket..' Kelakar ler Aisyah ni.. Ada pulak sebab tu...

Lepas tu kita semua pergi beli breakfast kat kantin masjid negeri.. tempat biasa kita makan kalau datang ke Taman ni..best makan roti canai sardin, nasi lemak dan beehun sup.. Pakcik tuan punya kantin tu kawan Abah.. staf dia pun dah kenal Aisyah sekeluarga sebab kerap sangat breakfast kat situ..

Ye lahkann.. kalau hari Ahad dan Umi dan Abah free, kita datang exercise di sini, jadi mestilah lepas exercise nak makan, maka kita makanlah kat kantin masjid, kadang-kadang breakfast kat Kedai Kopi tepi tasik, kadang-kadang ke Hatinee di Seksyen 10, kadang-kadang ke Azira Sek 10.. Semua tempat tu okler..sedap dan murah makanannya.. umpp....


Anak Umi - sikecik Aisyah ni posing sakan..

Abah pun posing gak yer.. hehe.. Kalau jatuh dalam air, Umi taknak tolong tau.. sebab airnya kotor ler..

Aisyah bersama Abahnya..

Aisyah dengan Umi

Jam 10 pagi, berakhirlah jogging dan exercise Aisyah di taman tasik... Semoga kita semua menjadi sihat dan bertenaga selalu.. amin..

____________________


Ini masa Aisyah dapat 'ijazah' Tadika hari tu.. 11/11/07..Ihtifal hari tu, Aisyah dapat pelajar ketiga terbaik.. Alhamdulillah..Aisyah juga dipilih untuk baca surah Al-Dhuha dalam majlis tersebut sebab Aisyah dah berjaya hafal semua ayat lazim, dan sekarang dah sampai Iqra' Bayyinah, Wasyams.. Aisyah juga dah hafal selawat syifa' dan selawat tafrijiyyah..Yang tepi sekali tengah pegang mikrofon tu Aisyah ler..

___________________________

Aisyah masuk Run For Fun masa Astro buat di Stadium Shah Alam.. sibuk merengek-rengek nak pergi.. akhirnya pagi-pagi buta, lepas solat Subuh, Abah dan Umi terus ke Stadium.. meraikan semangat sukan sikecik Aisyah.. ramainya orang masa tu..

____________________________________

Ini adalah Aisyah dan kawan baiknya Sarah, dua-dua orang ini sangat rapat.. gambar ni diambik dalam bilik Aisyah ler ni..

________________

Ini Aisyah dengan adik Umairah anak Cek Ree.. cantikkan.. Cek Ree tu adik Umi, masa ni di rumah Cek Ree di Puchong Prima.. Cek Ree ada kolam di kondonya, jadi selaluler Aisyah ajak Umi ke sana untuk mandi dengan Adik Umairah...

______________________

Aisyah depan laut sebelah jeti di JB selepas hantar Bibik balik ke Batam pada 18hb Mei baru-baru ini..