Friday, March 5, 2010

Dana..

Kelate mari...

Mula-mula saya kena luahkan rasa ketawa saya kakakaka....
atas email adik saya yang brutal ini.. joke sungguh..
Email ni dia tulis dalam egroup adik beradik saya..
egroup ni pulak sekejap senyap , pastu hidup, pastu senyap, pastu hidup...

Sekarang ni hidup siket..


Sebelum tu, saya nak cite, Ma dengan Ayah saya di Kota Bharu, dipanggil Kak Cek dan Ayah Sin oleh orang kampung.. Jadi kadang2 adik2 saya ni brutal tulis kak cek dgn ayah sin dalam email... kakaka...
Sekarang kat Kelate tengah kalut sebab nak buat kenduri (bekwah in Kelate language.. hehe..) adik saya kahwin pada 14 March ni. Akad nikah dah, ni nak buat makan-makan ler..

Ayah saya ni pulak, kalau dia kata dia ajak 40 orang, maknanya yang datang 150 orang.. kalau dia kata dia ajak 100 orang, maknanya yang datang 300 orang.. Jadi Mak saya ler yang kena pandai-pandai budget... hehe...



Ree tulis..

Assalamualaikum anok2 branok semo,
Best gok dok berhubung melalui cyber ni.
Banyok gok nok buat untuk bekwoh idi ni.
Mujur kito ado cikgu CT hok kejo dipedalame kelate tu utk monitor perjalane rumohtanggo. Kalu ma ngan ayah sore tu, reboh blebing kakcek & ayah sin.

OK. Laporan seterusnya:

Deposit masuk
1) AAA 205
2) BBB 500
3) CCC 500
4) DDD 100
5) XXX 100
6) YYY 100
7) ZZZ - assume byk belanja nok nikoh, tok bagi dana
8) ABC 50

TOTAL RM 1555


Expenses Melor:
1) Ma 400
2) Ayah 300
3) Naza 401
4) Api 150
5) Astro 67
6) Hafis 50
7) muet 500 - (Course MUET Hafiz)
8) utk support Bekwah- 50

TOTAL RM 1918
W/pun budget March 2010 menunjukkan defisit tp kerna perbelanjaan berhemah utk tahun2 sblm ni, dana masih dpt cover. So adik kakok, sat gobar deh.

kakaka...p/s Untuk bekwah ni, adik beradik bagi peruntukan lain.. Saya bagi Rm250 jer.. hehe.. Kakak-kakak saya bagi beribu-ribu lemon plus orang yang nak buat kenduri, dia kena ler keluar belanja 1/2 dari tu..Die, wahhh kenduri besar-besaran yek..
-