Monday, August 18, 2008

AISYAH VISITS MAHA 2008


Hari Ahad 17 Ogos 2008, Aisyah, Umi dan Abah telah pergi ke MAHA 08.
Aisyah sangat seronok pergi ke sana sebab Aisyah dapat tengok perkara yang menarik.. Apa yang Aisyah buat kat sana yer..

Inilah cerita Aisyah..

Aisyah pergi sana naik kereta, Abah yang drive. Pergi sana pukul 11 pagi. Orang ramai sangat. Abah parking kereta dekat tempat atas bukit sikit.

Mula-mula Aisyah pergi tengok Camel dengan Gajah. Aisyah teringat Nabi Muhammad naik camel masa zaman dulu. Camel tu besar, ada dua ekor. Kat belakang dia ada benjol tempat isi makanan. Aisyah suka sangat tengok camel tu tapi taik camel dengan taik gajah tu besar dan busuk..

Umi dengan Aisyah depan camel.. camel tu letih.. tengah rehat..


Lepas tu Aisyah tengok kuda. Ada banyak ekor kuda. Lepas tu Aisyah pergi tengok kuda kecik-ponny. Nama dia Mata Biru, umur dia 5 tahun. Ada satu tu umurnya 21 tahun.

Lepas tu Aisyah pergi tengok arnab..

Best sangat Aisyah bagi makan arnab, Aisyah pegang belakang arnab. Aisyah angkat arnab tu, dia tak lari sangat.. Aisyah bagi makan sekali pada arnab tu.. Abah ambik gambar Aisyah tengah bagi makan arnab..

Abah dengan Aisyah tengah main-main dengan arnab.. Nak masuk dalam ni kena bayar RM3.00 setiap orang..

Lepas tu Aisyah pergi tengok lembu dan kambing. Ada banyak sangat.. Ada satu kambing tu dari Turki, Aisyah pegang kulit dia lembut sangat, macam selimut..bulu dia kerinting sangat.. best betul dapat pegang bulu dia..

Ni ler kambing yang Aisyah pegang tu.. tak sama dengan kambing kat tempat kita..

Lepas tu Aisyah naik tram dengan Umi dan Abah pusing-pusing seluruh tampat MAHA tu.. cantik sangat tempatnya..

Dah pukul 3 petang, Aisyah dengan Abah dan Umi pun keluar dari MAHA dan pergi ke Bangi visit Nenek.. Semua orang ada kat sana..

Bestnya main dengan kakak Aisyah besar, kakak Afiah, Hanan, Abang Irfan, Zuhair, Abang Ehsan, Abang Emir, Huzaifah, Adik Emran.. best sungguh main kat bilik air-cond tu.. Uncle Syam pun main sama-sama..

Lepas kol 7 Aisyah dengan Abah dan Umi balik ke Shah Alam sebab lepas Isya', Abah ada mesyuarat di Surau pasal nak sambut Ramadhan.. Bestnya balik Bangi, nenek kasi macam-macam... ada nasi, lauk daging, kuah kuning kegemaran Aisyah dan banyak lagi... Aisyah rasa macam nak stay je kat Bangi sebab ramai kawan-kawan.. tapi tak boleh sebab Umi dah nak balik..

Lain kali pergi rumah nenek lagi yer..

Yang benar,

Aisyah