Saturday, October 16, 2010

Sangat Sejuk..

Jumaat 15 Okt 2010

Semalam saya ke Melbourne Uni, sepatutnya ada dua meeting dengan dua Supervisors baru saya, dan satu meeting dengan pakar Child Support di Law School Melb Uni iaitu Prof Belinda Felhberg. Namun saya sampai ke sana, saya menerima call dari PA Prof Tim maklumkan semua Prof-prof semua ada urgent dan terpaksa membatalkan meeting hari ni.

Aduss... sudahla malam tadi saya tidur lambat menyiapkan dan print dokumen yang saya perlu serahkan hari ini, ditambah dengan cuaca di Melbourne hari tu sangat tidak menceriakan.. Tapi, takpa.. nak kata apa.. ..

Saya jawab pad PA Tim iaitu Tesse bila dia kata, 'We're very sorry to cancel the meeting quite late where you're already at the Uni..'
Saya kata..'No worries Tesse, it's ok.. after all, I have to expect for the unexpected..' hehe...'

Jadi saya menukar plan ke Law Library Melb Uni. Saya berada dalam tu 4 jam.
Jam 11 pagi saya terima email dari Supervisor Prof Abdullah Saeed, dia tulis,

Dear Nurhidayah
Tim had to cancel the meeting. I will send my comments by email. You are progressing well.
Best wishes
Abdullah


Saya dah serahkan proposal, bab satu, bab dua dan bab tiga tesis saya minggu lepas. Mendapat remark 'You're progressing well' adalah suatu yang menceriakan saya.. .. Semoga Allah memudahkan laluan PhD saya ini.. amin..
takpa ler di luar hujan, di dalam hati saya gembira..

Semalam, sangat sejuk.. urggg menggigil saya..
Berangin..
Dari pagi jam 7pg, hujan renyai-renyai, angin kuat..

Payung tak dapat tahan kekuatan angin, habis terbongkang payung saya..
tergulung ke atas.. isyy..

Dari library Law di melb Uni, saya abadikan gambar ini..