Friday, November 23, 2007

Birthday Aisyah 111107

Aisyah Berumur 6 Tahun



Aisyah darling Umi mencapai umur 6 tahun
pada 11 November baru ini.


Umi dan Abah buat majlis birthday kecil sahaja, bersempena birthday Aisyah dan open house untuk jiran-jiran terdekat dan juga cikgu-cikgu sekolah Aisyah.


Aisyah tiga hari sebelum birthday sangat excited dan asyik bertanya soalan,

"Umi, Umi dah beli kek harijadi Aisyah tak?"

Dan Umi akan jawab, "Belum, nanti sampai waktu, Umi beli lah.."


Aisyah dengan Sarah sangat akrab dan muka pun hampir sama. Dua orang ni best friend sangat-sangat rapat. Aisyah lahir 11 Nov 01 dan Sarah pula lahir 5 Nov 01.
Umi dengan Mama Sarah bincang, why not we have one majlis for both kids...


Pada 11 November, Aisyah ada graduation day (ihtifal) Sekolah Tadika Little Caliphnya dari 8 am - 1 pm. So we can not have any makan-makan on that day.


Akhirnya kita buat keputusan buat pada 10 November, waktu pagi antara 10 am - 2 pm kat rumah Umi.

Mama Sarah masak spaghetti, Umi masak Soto, roti john dan goreng frozen food iwani.
Aisyah pakai baju raya puasa yang sama corak macam Umi..




Lepas birthday tu, Aisyah bagitau Umi, "Umi.. Umi tahu tak satu rahsia Aisyah?"

"Tak tahu, apa rahsia Aisyah tu? Boleh bagitau ke tak?"

"Boleh... rahsianya Aisyah dah birthday jadi Aisyah dah jadi orang besar, bukan kanak-kanak lagi. Sebab tahun depan Aisyah dah masuk darjah 1. "


Aa.. lah, Aisyah dah besar lah rupanya..patut ler tembam, makan banyak yea..." Sambut Umi.."


Aisyah buah hati Umi memberitahu rahsianya yang sebenar...

"Umi tau tak, bila Aisyah dah jadi orang besar, kalo Umi ada apa-apa masalah, Umi boleh sembang dengan Aisyah.. Sebab Aisyah paham apa yang Umi bincang..."


"Oooo.. gitu maksudnyer.. Sekarang Umi dah tahu dah, kalo Umi ada masalah, boleh bincang dengan Aisyah sebab Aisyah sekarang bukan kanak-kanak lagi..."


"Pandailer Umi ni.." sahut si manja Umi dengan penuh ceria...



Macamana rupa kek Aisyah yer? Lepas di potong-potong, rupanya dah jadi macam ni....
















Happy Birthday Aisyah dan Sarah...

Semoga membesar menjadi anak-anak yang solehah, baik akhlak dan suka melakukan kebaikan..Amin..