Monday, February 14, 2011

Ma in Melbourne


My Mother..and My Father..


'Tuan Haji... ni nak tanya ni...macamana buleh jatuh tangga tuan haji? kaki macamana lo ni? Tuan Haji kena jaga diri tu.. jange naik tangga lagi lepas ni tuan haji deh...'


Saya call ayah saya dan buat joke.. Ayah saya ketawa kik kik kik... :)

"Ni Tuan Haji, Mak Hajjah ni rindu ke tuan haji.. Dia nangis ni.. Dia kata rindunya ke tuan haji.. Dia tanya makan apa malam ni? sapa jaga..? Dia nak cakap dengan tuan haji ni..'

Ayah saya ketawa lagi.. kik kik kik...
'ooo rindu apa....' ayah saya jawab.. :-)

Lepas tu ayah bercerita sapa ada kat rumah.. sapa datang, makan apa.. sapa anak menantu dia yang balik.. ayah tak dapat gi kedai kopi, orang kedai kopi datang hantar makanan ke rumah.. orang masjid datang bersilih ganti ziarah ayah jatuh tangga..bla bla...sambil ketawa..kik kik kik

Then saya pun pass tepon ke Ma..
My Ma and my Ayah bersembang-sembang..
cerita cerita..
ketawa ketawa..


Semoga Ayah cepat sihat kakinya..amin..



Ni le Ma saya... masa di airport Air Asia nak fly ke Melbourne.. hari Khamis 11 Feb.
Depan tu Ree tengah tolak umairah..