Friday, February 18, 2011

Letihnyer...

Letihnyer....Mesin Rumput


Seumur hidup saya... belum pernah mesin rumput ..
Bukan saja mesin rumput, tapi mesin sebagus ni.. hehe...
Sebab rumput dah panjang sangat, Abah pulak kat Mesia. Pelawat2 yang datang rumah saya berjalan2 ke Great Oceon, pastu malam ni ada study circle, mesin tu kena passkan pada Kak hada lepas study circle sebab dia nak mesin rumah dia pulak week end ni.. so saya kena buat jugak..


Aduhhhhhh letihnyer...
Berpeluh-peluh saya..
habis satu halaman saya kerjakan..

Tara.....



Cantikkan.... habis saya kerjakan rumput depan rumah saya..

ini depan rumah tepi jalan... pokok tu selalu jadi mangsa anjing2 poo poo.. orang puteh sini almost tiap petang bawak anjing jalan-jalan.. sampai depan rumah saya, dia akan poo poo kat pokok tu.. isyy isyy... saya kena hati2 nak mesin kat situ..


Kejayaan teramat tinggi untuk saya hari ni!
Berjaya bubuh minyak dalam mesin rumput, berjaya hidupkan mesin selepas hampir 20 kali saya tarik tali dia.. uhhh... lepas tu berjaya mesin seluruh rumput.. Bangga nye....hehhe..

Inilah mesin rumput tu...
________

Moral of the story..

Kejayaan bagi kita, mungkin perkara biasa bagi orang lain.
namun oleh kerana pencapaian itu adalah suatu yg besar bagi kita,
maka haruslah kita rasa seronok dan bersyukur.. amin