Thursday, January 26, 2012

Australia Day

National Day..

'Apasal takda kete kat parking ni..
Selalunya penuh..'
Saya berbisik sendirian..

'Peliknya.. '
Bisik hati kecik saya lagi..
'Sekarang dah jam 9 pagi, kenapa tempat parking ni kosong? Selalunya waktu ni dah kena parking tepi jalan ni.. Peliknya...'
Bisik saya sendirian.. sekali lagi..

Alhirnya saya mendapat jawapan...

'ohhh patut la takda worang..hehe..
Hari ni Hari Austalia Day rupanya.. cuti umum la kan..'
Ketawa saya...... hehe..

Hari ni cuti rupanya. National Day rupanya. Saya tengok ilan di tram stop tapi tak compute hari ni adalah 26 Jan. Tadi saya ke university, bawak kereta sampai train station, pastu naik train ke univeristy..

Kat University, ada 4 orng datang walaupun cuti...
Dan saya balik ke rumah jam 8 malm..

Sambil berjalan, saya berdoa..
'Wahai ALlah.. Izinkanlah saya menamatkan kerja PhD ini..
Saya nak balik Malaysia..
Ya ALlah.. tolonglah saya...'