Wednesday, July 6, 2011

Response

Presentation..

Hari tukan.. saya present dalam kelas Master Law Supervisor saya, Prof Tim...

Saya tak tahu bagaimana saya nak luahkan pendapat saya mengenai kebaikan dan kecantikan pendekatan beliau. Saya melihat Supervisor saya mewakili grak kerja dan pendekatan orang barat, yang sangat sukar untuk dijumpai di kalangan orang-orang kita. ie orang islam, orang melayu, dan orang malaysia..

Apabila kita present sesuatu di tempat kita, jarang sangat orang2 senior, pakar2 bidang memuji dan memberi galakan kepada pelapis2 bawahan. kadang-kadang ada rasa 'competition/persaingan' yang tidak baik dalam hati orang-orang kita. jarang kita mendengar cerita yang senior memuji yang junior, memberi semangat sebagai menyambung legasi orang-orang lebih senior.


Saya akan mencontohi pendekatan Supervisor saya apabila saya balik nanti. Insya Allah..

I will try my very best, to show whatever positive that i learn from here..
to be shared with my friend, juniors, students and all my society.. insya Allah...

Antara nilai positif Bapak Tim adalah selalu memuji dan memberi galakan yang tidak putus2 kepada saya. Saya berazam dan berjanji akan melakukan yang sama kepada orang lain kelak... insya allah..

________________

Ini email beliau...
July 5th 2011

Dear Hidayah,

Thank you again for your presentation, which was clear and comprehensive, and very well-received the members of the class. It was excellent, and very much appreciated! I will be in touch again soon to organise payment for you for this.


I hope your work is progressing well.

Salam hangat,

Tim
------------


p/s nanti saya nak dapat payment...
itu pun sesuatu yang best jugak..:-)
menghargai dan dihargai....amin
kemarin saya dah terima nombor Tax dari Australia taxation Office. sekrang saya ada nombor tax.. hehe.. tak pernah terpikir saya nak ada nombor tax kat negara orang, dan sekarang saya dah ada.. nombor tax saya di bumi kanggaroo ini adalah 356-226-003...