Wednesday, June 22, 2011

Aiyaa...

Joke..


Oo Apek ...


I was looking for an empty space to park my car at Bangsar when suddenly there's a knock on the glass…

"Encik ah... tanya sikit ah... itu Chimpeng mana ah...?"

"Apa?"

"Chimpeng, Chimpeng... saya sudah tanya itu guard ah... dia ckaap sini ada satu Chimpeng..."

"Sorrylah Apek. Saya tak tau woh... Apa tempat itu Chimpeng?"

"Aiyah... itu Chimpeng balu punya... Saya mau pigi angkat wang la..."

"Tarak tau la boss. Itu kedai ka apa? Along ka?"

"Chimpeng bukan kedai ma... lu itu pun tak tau ah..? itu Chimpeng macam itu Maypeng, Public Peng, RHetB Peng... itu balu punya Peng..."

Adoi... benggap punya apek... buat aku pening je... dia actually cari CIMB Bank...

hehehehe

_______


Ini joke, ada org kirim ke email saya.. Kelakar sangat..hehe..
Ini kisah benar katanya.. bila bangsa lain nak pandai bahasa kebangsaan kita.....
dari satu sudut, saya sedih orang cina dan india tak pandai2 bahasa kebangsaan..saya harap anak-anak bangsa lain akan menghormati dan belajar bahasa malaysia/melayu macam ex Menteri perumahan dulu, BMnya sangat bagus..