Tuesday, November 2, 2010

Maher Zain

Topi Maher Zain..

Saya terima email banyak cerita passal Maher Zain datang ke Malaysia, siap gambar-gambar Maher Zain dalam pelbagai pose. Yutube Maher Zain pun banyak didownload. Saya tengok juga kadang-kadang, yang paling saya suka dan menyentuh hati adalah nasyidnya 'Palestin will be free.'

Ceritanya ..

Hari ni saya ke Melbourne Uni. Saya dah dapat work station share dgn Hafilah di Law Faculty, Tingkat 8. Jam 1 pm, saya turun dari tingkat 8 dan ke surau Melbourne Uni di jalan Pelham untuk solat Zuhur berjemaah.

Masa nak berjalan masuk, saya tak perasan ada seseorang berjalan depan saya. Sampai dekat baru saya perasan bila dia tegur saya, 'Assalamualaikum Puan Hidayah'..

Dan saya pun tengok ke muka dia.. 'W'slam.. laaa awak ker.. napa saya tak perasan..'

Apa yang saya jadi tak perasan tu yer??

Rupanya dia nampak lain sebab ada benda baru atas kepala dia..
Dia pakai topi maher Zain..
cayyok ler.. hehe..
sampai saya tak kenal muka dia, nampak topi jer..

Kuat betul penangan Maher Zain ni..
topinya pun peminatnya dah pakai..

Siapakan anak muda tersebut??
Orangnya hansome..
Beliau adalah Zaim, Presiden Persatuan Kebajikan Pelajar Islam Melbourne (EHSAN)..

Zaim Zaim... saya sampai tak kenal awak.. dah jadi cam maher Zain dah sekarang.. hehe..