Friday, January 1, 2010

Anniversary

Selamat Pengantin Baru..

Sebenarnya kan hari anniversary kami berdua diraikan di seluruh dunia...
Ye ker?
Ye ler....
Sebab apa?
Sebabnya anniversary kami adalah pada 1 haribulan 1 setiap tahun... hehe...

Malam 1 Jan, dalam TV tunjuk firework kat Sydney dan membilang jam 9,8, 7, 6, 5 bla bla,....Saya tak berapa minat dah tengok bunga api ni..

Cerita kenangan saya dulu-dulu.. saya memang sangat suka sungguh tengok bunga api, tapi lama-lama dah jadi boring.. Masa Aisyah kecik, kakak saya Kak Za dan Abe Lie saya balik belajar Masters dari UK, dia beli kete merce. Lepas dia pakai 2 tahun, dia nak sambung PhD ke UK pulak so dia nak let go kete Merce dia, kita orang beli kete Merce tu.. (sebelum dijual dan kami pun pakai Nissan Sentra). Salah satu sebab saya suka Merce tu sebab dia boleh bukak bumbung..

Apa kaitan dengan bunga api?
Kaitannya setiap kali ada majlis bunga api kat Shah Alam KL ke kat mana-mana, tahun baru atau hari kebangsaan, malam-malam buta pun pergi nak tengok firework. Aisyah akan duduk berdiri bukak bumbung kereta nak tengok bunga api sambil ketawa riang..
yeaaa yeaaa cantiknye.. cantiknye...cantiknya... cantiknya...


Sekarang saya tak suka sgt dah, rasa tak de apa-apa rasa tengok bunga api ni... rasa membazir jer kerajaan buat bunga api ni.

Jadi back to my anniversary, tahun ini, saya mendapat ucapan secara online dari my husband nun jauh di Malaysia..
kelakar...Tapi allright ler..
Semoga Allah melimpahkan rahmat dan mawaddah dalam setiap langkahan perjalanan rumah tangga kami.. amin...
______________

2010 Contract

After serious & cautious consideration... Your contract of marriage has been renewed for the New Year 2010!hehe..

My Wish for You in 2010

May peace break into your home and may thieves come to steal your debts.

May the pockets of your jeans become a magnet for
$100 bills.

May love stick to your face like Vaseline and may laughter assault your lips!

May happiness slap you across the face and may your tears be that of joy

May the problems you had, forget your home address!

May Allah bless us and 2010 be another good year of our marriage life!!!