Friday, December 18, 2009

Perjalanan Sepi...

Sedih dan Sepi..

Saya sekarang berasa agak longlai dan sedih. Perkembangan research saya yang kurang memuaskan hati Supervisor saya. Kerja yang saya hantar tidak cukup baik, tidak critical enough, tidak mencapai tahap dikehendaki... sedihnya saya rasa..Saya rasa nak balik Mesia, nak tukar Supervisor, macam-macam...

Kata-kata nasihat datang bersilih ganti..
'Ni baru lagi.. ada lagi dua tahun to go.. a lot of hings can happen within these two years..'
'Teruknya Supervisor awak.. kalau saya kat tempat awak, saya pun sedih jugak...[ni kata-kata nasihat ker?? musykil saya...]
'Take positive... jangan lemah. lembek sangat ler apa ni....'
'La yukallifulla hu nafsan illa wusaha, laha ma kasabat waalaika maktasabat..'
'Maybe sekarang kena tolak, lain kali tak kena dah..'
'Itulah yang dilalui oleh orang-orang berilmu sebelum ni.. chapter dicampak, buat baru, tukar lagi dan lagi.. be profesional, nape lemah sangat ni..'
'Dah.. dah... jangan sedih, itu kecik jer.. Supervisor tak puas hati, buat lagi sekali...'


Ya ALlah kuatkanlah saya yang lemah ini..

Dr Naem pernah email saya, dia kata 'Hidayah.. selamat mengembara di laluan PhD, satu perjalanan yang sunyi dan sepi.. kita sendirian sebenarnya..'

Ye.. saya sendirian sebenarnya..