Sunday, December 27, 2009

Perjalanan Hidup..


Demi Masa...


Hari tu, Aisyah belajar buat sushi kat kelasnya.. balik dari sekolah sibuk dia berstory tak cukup gigi..[hehe..] tentang tatacara dari A samai Z macamna nak buat sushi.. 'Umi, halal ni.. boleh makan Miss Jap kata semua barang halal.. Senang jer Umi nak buat sushi.. Mula-mula we have to wash the rice and cook, then cut the carrot, then take the seaweed then we have to put the rice and the vegetable nicely, then kita masak.. senang jer umi... sedap pulak tu.. Malam ni Umi tak payah cook for dinner, we eat sushi yang AIsyah buat je.. bla bla bla....'
Tapi sushi yang dibawak balik ada 3 ketul jer.. camna nak buat dinner.. hehe...





Aisyah dengan sushinya... Siap buat case dan tulis ingredient segala...



Saya ikuti kelas Ustaz Tirmizi PISANG kat Mesia Hall baru ni...banyak saya sembang dengan UStaz Tirmizi lepas kelas dan esoknya kat rumah Kak Nab, sebagai tambahan untuk saya, disamping yang saya dah belajar di Darus Syifa' dan Aura SYifa' yang saya belajar dulu.

Makan apa pulak tu Aisyah?? isyy bestnyer...
Ini ler GOZLEME, roti tradisi orang Turki.. sedap sangat... harganya AUD8 sebijik besar dalamnya ada ayam dan daun-daunan... yummy yummy...
Habis....
___________

Geelong 25 Dec 2009

Gambar kat bawah pulak ni adalah gambar kita keluar jalan-jalan melihat kebesaran Allah menguna pakai peluang dapat tiket naik train free.. sampai ke Geelong dan pusing-pusing, pastu makan, bagi aisyah main-main dan akhirnya balik semula ke rumah..
Pergi jam 8.00pagi dan sampai rumah pulak jam 8.00 malam... letih terpe'et...malamnya terus zzzzzzzzz......
geelong Law Court
Aisyah bergambar depan gian Christmas Tree... duduk atas palang ambik gambar jer..
Geelong.. cantik cam Putrajaya


Ni atas train... satu gerabak semua orang Melayu.. ramai betul..
Sebabnya??
Sebab semua orang puteh beraya Christmas kat rumah, jadi train dikuasai oleh orang tak puteh ler.... hehehe....