Sunday, February 28, 2010

Surat Cinta

Bukan Saya punya...

Ini surat cinta Aisyah pada Abah di Mesia, dia nak pergi Camp 10-12 March nanti. Saya dah jumpa Pengetua sekolah dan dah tulis surat tentang keperluan kepada Halal Food, prayer times dan things to be monitored untuk Aisyah dan kengkawannya yang Muslim. Saya bagitau Pengetua, this year Aisyah mula belajar pakai tudung sebagai asuhan nilai untuk patuh pada agama Islam. Pengetuanya sangat cooperative.

Masa bincang dengan Aisyah, Aisyah tanya boleh tak dia bukak tudong masa nak tidur atau kalau ada main yang susah-susah macam flying fox, jungle tracking dll, saya kata ' Aisyah tengah belajar pakai tudung. Kena cuba pakai dulu, kecuali darurat baru boleh bukak tudong.. Tapi nanti tanya Abah boleh tak Aisyah bukak tudung masa mandi kat pantai dan lain-lain.. sebab Aisyah tengah proses belajar, belum baligh lagi.. Cuba tanya Abah...'

Dan inilah hasilnya Surat Cinta Aisyah kepada Abah...

Taraaa.......






Dear Abah,
Aisyah tak kan lupa kan sembahyang atau pakai tudung.Tapi umi cakap kalau
nak tidur takpa bukak tudung atau kalau
nak pergi mana mana yang ada banyak....
pokok ker atau nak pergi atas flying fox ker boleh bukak tudung sebab takut Aisyah punya tudung koyak ker apa ker tapi masa masa lain kena pakai .boleh? Abah setuju tak?
Bye.
yoUr DaUghtEr AisYah



PLEASE COME BACK SOON!!!!!!!!!!