Tuesday, February 9, 2010

Nenek & Atok

Pusing-pusing Melbourne..

Nenek dan Atok tak berapa kuat untuk duduk atas kereta lebih dari satu jam. jadi semua perjalanan yang makan masa terpaksa dibatalkan. Philiph Island ker, Great Ocean ker, apa-apa yang lama kita tak pergi.

So pilihan yang tinggal adalah pusing-pusing dalam masa yang sekejap. Duduk dalam perjalanan sekejap, duduk di luar sekejap dan kemudian balik rumah. Kalau kuat, petangnya keluar jalan-jalan lagi..

Saya pulak sangat sibuk, masa yang sama saya ni menantu yang baik (hem hem..), jadi saya bersembang-sembang sambil menceritakan betapa kalut keadaan saya sekarang. Saya mintak maaf banyak-banyak tak dapat menemani mereka ke sana sini sebab saya perlu pergi pejabat macam biasa.

Mak @ Nenak ni sangat suka duduk dapur. Kami pergi Preston market beli apa yang Mak nak, then duduk rumah masak. Saya tolong siket dan Ma buat yang banyaknya..

Aisyah memang sangat-sangat seronok sebab rumah kami meriaah macam di Bangi. Malam makan nasi lauk banyak di meja, lepas tu Atok duduk tengok TV dan baca paper. Aisyah duduk bercerita dan bersembang dengan Nenek. best sangat..
Saya akan pasti rindukan kemeriahan ni bila semua balik mesia Sabtu ni.

Sepanjang Mak @Nenek ada di rumah kami, saya rasa sebijik macam dok di Bangi .. Mak masak rendang, kuah mee udang, buat cekodok, kari, kurma dan macam-macam lagi.. Dahtu siap bekalkan saya nak makan kat opis.. u laa...laa....buat malu saya sungguh.. tapi alhamdulilah..hehe..

Saya sekarang memang tengah kalut giler-giler.. tak mampu saya nak ikut pegi sana sini.. Isnin kena jumpa Supervisor -Makcik Kerry. Weakend saya ikut tapi berjalan2 masa weakdays saya tak pergi ler.. my husband yang banyak temankan mereka jalan-jalan..

-Visit Fadzlina dan babynya (Mak dgn Abah kenal Ina)
-Ke Garage Sale
-ke Trash & treasure
-ke Melbourne City
-ke Wallan
-Ke La Trobe Univ
-ke tempat2 bersejarah..
-Dan lain-lain






ke Wallan.. ke rumah Kak Min dan Abang man yang baik hati...

Mak membeli sakan kat Garage Sale.. toys untuk cucu-cucunya di Mesia..
hari tu mereka ke Victoria Market.. beli carpet bulu kambing tu..Beli lime helai untuk setiap anak mereka.. jadi kami pun dapat ler jugak sehelai.. hehe... Time kasih ye Mak dan Abah
Mak berkenan gelas antik tapi Atok kata.. takyah.. susah nak bawak balik mesia


Depan rumah kami.. Atok tengah nak angkat sebakul besar barang-barang diborong di garage Sale
Ini tengah berjalan ke Tugu Pahlaman mereka di Bandar Melbourne





Ni kat La Trobe Univ.. depan building saya duduk sekarang

Yang ini pulak jalan-jalan keliling La Trobe University
Dalam bilik saya... Saya ke opis sama keluar dengan Aisyah ke sekolah. Lepas hantar saya, my husband akan bawak Atok dan nenek jalan-jalan, pusing-pusing.. Petang jam 7.30pm, mereka semua datang ke bilik saya jemput saya balik.. Begitulah hidup sengsara seorang pelajar..
Alangkah susahnya jadi pelajar.. tapi no turning back. Saya perlu redahkan sampai habis..
Insya Allah..

Semoga Atok dan Nenek gembira datang ke Melbourne...