Friday, January 21, 2011

Musafir Sydney Trip

Perjalanan 6hb Jan..

Kami singgah di beberapa tempat, melihat kebesaran ALlah dan meninjau kecantikan bumi Australia..

Mari kita sama-sama bermusafir ya..



Di Lake Enterance..


Ni Aisyah, Hana dan Effa bergembira sakan di Kiama...


Kami satu keluarga, camera Rasul ni... di Kiama.. melihat satu tempat canik, bila air keluar, bunyi buumm... kuat sangat terutama bila air pasang..

Amboiii sapa actress ni, tengah berguling-guling macam pelakon hindustan.. hehe...

Inilah lubang besar Kiama.. airnya naik bunyi buuum.... naik ke ats dan mengeluakan bunyi yang kuat..Subahanallah...




Sampai masa waktu solat, kami solat jemaah di tanah lapang.. ini lepas berhenti makan ramai-ramai... tak muat tikar, jadi kami sembahyang dua trip.. yang perempuan ikut saya, yang lelaki iku Ustaz Khairul..
p/s Mira kata belakang tu buat apa tu Mira??/ napa tak solat?? ooo tunggu kain dari kakak dia Effa rupanya..

Berhenti di Eden... Hana, Aisyah dan Aiman berposing lepas baca banyak mengenai whale di museum killer whale di Eden..

Tak jumpa hala tuju ker? hehhe... nasi baik ada GPS dan map.. Semua orang tulis alamat yer.. nak pergi lepas Eden..kita ke kabin untuk berehat..

Aisyah tak dapat tahan dah... merengek-rengek.. 'Umi, AIsyah tak tahan dah.. I can not wait any more.. letih sangat berjalan-jalan di selepas melihat war museum di Canberra.. Muka pun dah sepeet dah tu...'I want to take a rest Umi'..
Abah di war museum.. ada Malaya... Abah dan Malaya tercinta..

Inilah war museum...banyak yang menarik mengenai perang, penglibatan askar Australia dalam perang dan macam-macam lagi..

Gambar poskad dari kami sekeluarga dari Canberra with love..

Ini pulak kat mana yer... dah lupa la saya...menara Celcom kot? hehe...Ini di Canberra jugak, menara tinggi, ingat nak naik tapi tak jadi.. sebab dari sini nak ke Sydney, plan sampai Malaysia Hall Sydney kol 8.00pm.. tapi lambat sampai.. jam 9.30pm baru sampai, dalam hujan renyai di Sydney..

Ini pulak di Blue Mountain.. bayar $2 boleh tengok guna benda tu..