Tuesday, December 14, 2010

Too Close Yet Too Far

Too Close...

Saya dah tamat contract dengan line 3 untuk mobile saya. Jadi saya bolehlah buat contrak baru. So saya pun ke Melbourne Central, on the way ke Uni Melbourne, saya singgah kedai 3. Lepas diskus siket-siket, saya pun renew 12 bulan lagi dgn Line 3. Saya dapat telepon free Nokia 63 warna merah.

Comelnyer...
Saya fikir nak sampai opis di Uni saya nak tukar sim card dia. Saya pun ambik beg yang isi satu kotak handphone Nokia 63. Saya jalan dengan gembiranya ke tram.

Depan Melb Central, saya pun naik tram yang hala ke Uni Melb. Saya letak beg handphone sebalah saya.
Sampai stop 4, tetiba pakcik driver tram buat pengumuman.. 'Tram stop, not in use, semua kena turun..' Saya pun turun sambil bawak beg galas buku-buku saya.. Terus turun dan tunggu tram lagi satu..

Lepas tram tu dah hilang, tetiba saya teringat..
'Ehhh tepon Nokiaku...... oh ohhh..'

Saya terus naik tram satu lagi, bagitau pakcik driver kata saya tertinggal beg Nokia saya dalam tram sebelum ni..
Tapi saya tak tahu nombor tram tu..

Selepas semua daya saya buat, call ke Depoh, ikut Pakcik driver tu cari kat tram kawan dia.. dan sebagainya..

Nokia 63 tidak sempat saya guna..
Dah di tangan... hilang kemudiannya..

Ohhh tidak ada rezeki.. It's too close.. but yet toooooooo far..

Sedihnya...