Monday, December 12, 2011

Perjalanan..

Senaman..

Saya naik basikal dan lari-lari dan have a power walk kat Edwardess Lake dekat dgn rumah saya..

Senaman dan bergerak laju, terutama di padang boleh  merehatkan minda,  menggalakkan pertumbuhan sel baru dalam otak kita dan juga merelasekan tension..

Saya dan Dr Kak Che Nor..
p/s saya terlupa pakai topi keledar, nasib baik tak kena saman. Ada kawan kena saman AUD70 sebab naik basikal tak pakai topi keledar..

Aisyah panjat sampai atas... bravo aisyah


Ni Aisyah, Iman dan Arisha kat malahang Festival dekat dengan rumah kami..

Saya juga ke Vic Market minggu lepas 5 Dec 11, nak ke Flagstaff Garden depan Victoria Market. Tempat parking cuma 2 jam. Abah terlambat beberapa minit saja,  dia lari ke kereta sebab nak alih tapi staff yang jaga tu dah ada kat kereta.. dan dengan muka seposen dia kata..'I'm sorry, you  late for 1 minute. I have issued the ticket..' kena infringement penalty AUD60.. Rupanya staff tu kata, systemparking di Melbourne ini ada sensor- bila satu kereta sepatutnya 2 jam, lebih 1 second jer, penggera akan bunyi di stesen tempat staffnya jaga dan staff akan meluru ke petak parking tersebut dan issue computerize parking infringement. Dia kata kalau belum issue, dia boleh consider tapi once keluar jer, nothing can be done.

Nak jimat AUD10 parking yang 5 hours, kena denda AUD60..:-)

Tapi Abah sebagai seorang yang positif berkata..' Tak pa.. ALlah kasi ikut lain, dia ambik ikut lain.. Ini adalah satu cara Allah nak ambik duit kita. Nanti dia bagi rezeki dari jalan lain pulak..'

Insya Allah..