Saturday, December 3, 2011

Gambar Aisyah..

Aisyah..

Terlalu banya perkara berlaku dalam sebulan ini. Saya perlu menghadiri Review Session untuk Candidature di Uni Melbourne pada 28 Nov. Hiang perkataan untuk saya menzahirkan betapa kesusahan yang saya alami.. Berkat doa dari mereka yang simpati dan sayangkan saya, dan bantuan tidak putus2 dari kawan2 yang baik hati, sy berjaya melepasinya. Subhanallah..

Kadang-kdang saya rasa nak berenti tengah jalan buat PhD ni..
Abah (my husband)  selalu ulang yang sama pada saya. berulang-ulang kali...
.'You can do it Umi...Umi can do it....
Never say give up.. because you fail once you stop trying..
You can do it....'



My darling Aisyah juga tidak berhenti2 memberi saya semangat..
'Umi.. you can do it Umi.. I believe in you..
Umi.. you don't think whether you can finish your PhD or not, just do it..
once you know where you want to go.. you will reach there.. it just a matter of time Umi..
You can do it...'

Insya Allah... I will try to finish this academic journey..
insya allah.. harap saya sampai ke penghujungnya..
suatu hari nanti..ameen..
__________________

Post hari ni tak berkait dgn Phd saya..;-)
Hari ni saya nak poskan gambar my darling Aisyah..
semua kata bawah ni hari lain, ada yang hari sama ..





Aisyah lawan lari dengan Iman..

Kat rumah kami... Aisyah dan kawan2nya..

Sy bawak budak2 ni ke Victoria Market.. last2 beli stokin je sepasang.. hehe..
Lepas tu gi solat kat IVC..Masa ni  Sham dan Din bawak nasi goreng, kita makan di Flagstaff garden..


Ni kami ke Islamic Musical Concert 16 Oct 2011.. lepas ke Vic market, semua kanak2 balik dgn Sham.  Saya dengan Kak Nor pergi ke tempat ni, nak tengok apa yang dia present under the theme of islamic musical..Tengoklah... kosong dewan.. kesian penganjur.. sy bagi 5/10 saja, tak best pada saya.


Lepas tengok Musical Concert, budak2 ni main kat luar.. kat Swanston St, depan City Hall..

Aisyah jadi salah seorang pemain basket ball darjah 4. Hari ni 19 Seprt 11, dia diminta membaca tulisannya mengenai kejayaan kumpulan Basket ball dalam perhimpunan di Sekolah Kingsbury.. Belakang Aisyah adalah Pengetuanya, Ms  Barbara Hinsley..


Ni dalam tram.. tengoklah budak2 ni.... hehe..

Ni kat Swanston jugak.. budak2 ni... dipanjatnya patung tu pulak.. Muazz turun....