Friday, May 25, 2007

Hari Ibu yang gemilang..Ibuku kebanggaanku

Selamat Hari Ibu pada semua ibu-ibu di Malaysia.

Pada 13 Mei 07 hari ibu disambut di malaysia. Siapakah ibu? siapakah pula ayah? Siapakah pula anak? Ibu dan bapa yang mencorakkan warna yang baik ke atas kanvas putih anaknya, insyaAllah akan menyaksikan warna-warna yang baik akan terzahir ke atas anak mereka. Tetapi ibu bapa yang tidak endah apakah warna yang ada sudah tentu akan berhadapan dengan risiko besar, warna anak-anak yang kusam, pudar atau hitam pekat.

Saya berpendapat untuk mendakwa anak-anak yang meninggalkan ibu bapa di rumah kebajikan dan sebagainya sebagai anak durhaka dan menjadi tenggang moden, marilah kita reverse penglihatan kita pusing ke belakang melihat sejarah terdahulu. Apakah ibu bapa tersebut memberi warna yang baik kepada anak-anak mereka semasa mereka kecil? Jika tidak, apa yang berlaku adalah hasil cernaan dan pemilihan warna yang mereka sendiri tetapkan...

Maka marilah kita menjadi ibu dan bapa yang baik dan bertanggungjawab. Semoga anak2 akan menjadi insan soleh dengan warna-warna menarik, positif dan warna yang gemilang..

Hidayah