Friday, January 4, 2008

Darfur dan Ayah Die



Pagi tadi, sebelum ke tempat kerja, aku sempat buka internet dan adikku Idi ada.....Sempat aku chatting dengannya...



Dalam gambar ni, Idi dgn kawan2 termasuk org MHI, TV3 namanya sapa yer yg buat report on Darfur





----- Our chat on Fri, 1/4/08 7:32 AM -----
puan (7:19 AM): assalamualaikum die...idi (7:20 AM): walaikumsalam kak... apo khobar? sihat ke?

puan (7:20 AM): baik.. Die baik ker..?
idi (7:20 AM): sederhana... hihihi.. Kak duduk mana tu? opis?
puan (7:20 AM): kak tengah bersiap nak pergi kerja, sini kol 7.20pagi ni..
idi (7:21 AM): ooo....kak amik blog ni
idi (7:21 AM): http://www.onlyallahinmyheart.multiply.com/
idi (7:22 AM): ni blog die baru buat kemarin

puan (7:21 AM): Kak dah tengok MHI, story pasal darfur ada ler.. tapi takde gambar die dalam MHI pun..
idi (7:21 AM): takpelah..memang die selalu lari2 dari camera man, takut tak ikhlas pulak buat kerja.. hihihi..

puan (7:22 AM): Die, semester ni, ada ex-student IPB masuk Islamic Banking, semuanya kata anak murid Die dulu, dalam 9 orang kak ajar.. semuanya terkejut, Puan ni kakak ustaz fitri yer..hehe..
idi (7:22 AM): ye ke??
idi (7:23 AM): sapa nama dia??
puan (7:28 AM): tak ingat dah nama dia...idi (7:28 AM): ooo...ok

puan (7:29 AM): Die, kak nak gi sekolah dah.. Die happy ke duduk sana tu? telepon la Ma kat kampung sebulan sekali ke yer
idi (7:29 AM): so far Alhamdulillah.... suka gak sebab boleh banyak experience disamping dapat belajar bahasa arab....
idi (7:30 AM): nanti insyAllah die call rumoh...
idi (7:30 AM): ok kak....sehingga jumpa lagi
idi (7:30 AM): kirim salam peluk cium kat asiyah yer dari ayah die..


puan (7:31 AM): kak dah bukak dah blog die tu... banyak gambar die yer.. ansome..hik hik.. jgn khawin dgn org sudan yer..
idi (7:31 AM): okies...u can count on me...insyaALLAH

puan (7:32 AM): babai.. nanti kita chatting lagi yer,,idi (7:32 AM): ok....see u next


puan (7:32 AM): selalu2 lah masuk blog aisyah yer , lepas ni nanti kak bubuh emel Die yang baru ni dan alamat blog Die dalam yahoogrop family kita..babai
idi (7:32 AM): miss u soo much




Idi di hadapan pejabat Dewan Pemuda Masjid di Darfur..
Semoga Allah memudahkan semua urusan my beloved brother Idi / Ayah Die/Fitri di Darfur, Sudan..